Μαθιουλάκης: "Δεν είμαι καριερίστας του ποδοσφαίρου"

Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης - παρουσίασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων Μανώλης Μαθιουλάκης επεσήμανε τα εξής:

«Ο Πλατανιάς κατάφερε τα ακατόρθωτα με την συνεχή εξέλιξή του. Είναι ομάδα ενός χωριού και μιας παρέας φίλων και γνωστών. Σήμερα θα ήθελα να πούμε κάποιες αλήθειες, ευχάριστες ή δυσάρεστες που αφορούν την ομάδα, χωρίς να προσπαθήσουμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις. 

Αυτή την εποχή η χώρα μας, η κοινωνία, περνούν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Οι συγκυρίες αυτές δεν ήταν δυνατόν να μην πλήξουν και τον αθλητισμό. 

Η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα έχει γίνει πια ένας πολύ δύσκολος στόχος, που για να επιτευχθεί, χρειάζεται για τα δεδομένα του Πλατανιά, συλλογική δουλειά, καλή επαγγελματική και όχι ερασιτεχνική οργάνωση και κυρίως οικονομική υποστήριξη. 

Υποστήριξη από τον απλό φίλαθλο, τον μέτοχο της ΠΑΕ, τον πρόεδρο. Δυστυχώς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τέτοια ανταπόκριση δεν υπάρχει στον βαθμό που θα θέλαμε. Υπάρχουν απαιτήσεις για μεταγραφές, για καλό τεχνικό τιμ, για διάκριση της ομάδας στις διοργανώσεις, αλλά με θυσίες προσωπικές και οικονομικές άλλων. 

Πριν από ένα περίπου χρόνο, που ανέλαβα τη διοίκηση της ομάδας, οι υποσχέσεις ήταν πολλές. Αποδείχτηκε, δυστυχώς, πολύ σύντομα, ότι η υλοποίησή τους ήταν τόσο λίγη όσο μόνος αισθάνομαι κάποιες στιγμές. 

Αγαπώ την ομάδα, θέλω να προσφέρω, να βοηθήσω, αλλά τα πάντα έχουν κι ένα όριο. Ειδικά σε μένα, που δεν είμαι επαγγελματίας και καριερίστας του ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι με τις συνθήκες και τις δυσκολίες που προανέφερα, έγιναν νομίζω αρκετές καλές προσθήκες στην ομάδα, παντού, όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές. 

Είχαμε τεράστια προβλήματα. Αθλητές δεν ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα, αφού δεν ήξεραν πώς θα πληρώνονται. Ακόμα και σήμερα είναι προβληματική και δύσκολη η πληρωμή τους λόγω των capital controls. 

Ελπίζω αυτό το δυναμικό να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες μας για μία καλύτερη αγωνιστική πορεία φέτος σε ένα πρωτάθλημα αρκετά πιο δύσκολο από το περυσινό. Θέλω να πιστεύω ότι οι φιλοδοξίες μας αυτές δεν θα διαψευστούν, εξάλλου είναι και θέμα υπόστασης του κρητικού ποδοσφαίρου, αφού το νησί μας εκπροσωπείται στη μεγάλη κατηγορία, δυστυχώς, μόνο από τον Πλατανιά. 

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν με τον τρόπο τους την προσπάθειά μας γι’ αυτό που γίνεται σε αυτήν την ομάδα: τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Αντώνη Κοκολοδημητράκη, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον προπονητή μας Γιώργο Παράσχο και τους εκλεκτούς συνεργάτες του, όλο το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, που ήταν κοντά μου όλο αυτόν τον καιρό, τους χορηγούς της ομάδας μας. 

Άφησα τελευταίους κάποιους αφανείς, που όλο αυτό το διάστημα που είμαι πρόεδρος στον Πλατανιά, νιώθουν να μοιράζονται δυσανάλογα, εις βάρος τους βέβαια, τον ελεύθερο χρόνο μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου