Ο Ορειβατικός από την Ανώπολη στην Αράδαινα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στη διαδρομή Ανώπολη – Αραδαίνα – Κρούσια, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013.

Η πεζοπορία στην περιοχή αυτή θα ξεκινήσει λίγο έξω από το ορεινό χωριό Ανώπολη, από την ανατολική όχθη του φαραγγιού της Αράδαινας, από όπου θα κατέβει την τρίτη παλαιά λιθόστρωτη σκάλα και στη συνέχεια θα ανέβει στην απέναντι όχθη, πάνω σε ίχνη παλαιού μονοπατιού, το οποίο οδηγούσε σε μητάτα στους πρόποδες των νότιων Λευκών Ορέων.

Από εκεί θα ανηφορίσει το σημαδεμένο με πέτρινους κούκους μονοπάτι, μέσα σε ένα όμορφο πευκόδασος, για να καταλήξει στην περιοχή Κρούσια, περίπου σε ύψος 1.300 μέτρων, μέσα από μικρό φαράγγι.

Η επιστροφή θα γίνει περίπου από τα ίδια μονοπάτια μέχρι τον παλαιό οικισμό της Αράδαινας. Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση, οι οποίοι πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, θα γνωρίσουν την όμορφη αυτή ξεχασμένη περιοχή στα δυτικά της επαρχίας Σφακίων.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας μέρας. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

* στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90 κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00

* στο τηλέφωνο 28210 44647 και

* στην ιστοσελίδα www.eoshanion.gr.

Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Θεοφάνης Κουκούσουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου