Δημητρίου: "Κατά την γνώμη μου δεν ήταν πέναλτι"

Δημητρίου: "Κατά την γνώμη μου δεν ήταν πέναλτι"
Ο προπονητής Πέτρος Δημητρίου και ο τερματοφύλακας Θοδωρής Λαμπίρης εκπροσώπησαν τον Αχαρναϊκό στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με τον ΑΟ Χανιά / Κισσαμικό στο γήπεδο Περιβολίων. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν...

Πέτρος Δημητρίου: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι σαν να έχουμε κερδίσει και να έχουμε πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία ομάδα δέκα ημερών με 25-27 παίκτες καινούργιους στην πρώτη μας επίσημη εμφάνιση, που δεν έχουμε τελειώσει ακόμα το κομμάτι της προετοιμασίας μας, δείξαμε ένα πρόσωπο πάρα πολύ καλό. Καταρχήν αντέξαμε 94', σημαντικό για εμάς, γιατί την προετοιμασία θα τη συνεχίσουμε χωρίς να έχουμε επιπτώσεις επειδή η ομάδα έπαιξε Κύπελλο.

Είχαμε καλή κατοχή της μπάλας, έγινε ένα πέναλτι που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν και δείξανε τα παιδιά ότι στην ψυχρολουσία αυτή αντιδράσανε και κερδίσαμε το πέναλτι, που αν έμπαινε θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Σταθήκαμε πάρα πολύ καλά και αυτό μου δίνει διάθεση για τη συνέχεια της ομάδας, αν φανταστεί κανένας ότι ξεκίνησε η ομάδα με 2-3 ποδοσφαιριστές κι όλοι οι άλλοι είναι καινούργιοι κάτω των 23 και παρουσίασαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Είναι ένα εγχείρημα που εγώ στα 28 χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας το κάνω πρώτη φορά και με ικανοποιεί που το κάνω πρώτη φορά με νέα παιδιά και πιστεύω από αυτό που είδα, αν προσθέσουμε και το κομμάτι που δεν έχουμε φτάσει να δουλέψουμε ακόμα, αυτό της ποιότητας και της επιθετικότητας θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Και πάλι συγχαρητήρια στον αντίπαλο, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα.»

Για το γεγονός ότι και ο αντίπαλος όπως η ομάδα του κάνει το ίδιο εγχείρημα με πολλά νέα παιδιά: «Συμφωνώ, αλλά αυτή η ομάδα έχει ξεκινήσει ένα-ενάμιση μήνα πριν και έχει κάνει και 7-8 φιλικά παιχνίδια. Εμείς ξεκινήσαμε 15 μέρες και δεν έχουμε πάει σε κανένα αθλητικό κέντρο, δεν κάναμε φιλικά και να φανταστείτε ότι την περασμένη εβδομάδα κάναμε τα εργομετρικά, χωρίσαμε τα γκρουπ με καρδιοπαλμόμετρα.

Η προετοιμασία είναι έξι εβδομάδες, μετά πας στο θέμα της τακτικής και μετά στα φιλικά παιχνίδια. Εμείς τα κάνουμε όλα μαζί μήπως και ξεκινήσει το πρωτάθλημα το πρώτο δεκαήμερο (του Οκτωβρίου). Άρα ένας προπονητής με καινούργια παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από Κ20 ΑΕΚ, Παναθηναϊκού κτλ. και χωρίς περσινούς παίκτες, γιατί αν είχες περσινούς παίκτες δεν παίζει ρόλο το ηλικιακό, δεν ξέρω αν ο αντίπαλος έχει περσινούς παίκτες. Δείξαμε ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού ένα 70% όσο είχαμε τις δυνάμεις μας. Σίγουρα και ο αντίπαλος δείχνει ένα καλό πρόσωπο. Αλλά η σύγκριση γίνεται λόγω των ημερών, ότι εμείς έχουμε αρχίσει πολύ αργά.»

Θοδωρής Λαμπίρης: «Σαφώς είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την εικόνα μας στο παιχνίδι. Δείξαμε διάθεση, ότι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο κόουτς μας έχει περάσει μια τακτική επιθετική, όπου θέλουμε εμείς να δημιουργούμε το παιχνίδι. Παρότι έχουμε πολύ λίγες μέρες προπονήσεων από τη στιγμή που ξεκινήσαμε, μπορέσαμε και βγάλαμε 94′ και πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο.

Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, η αντίπαλη ομάδα κέρδισε ένα πέναλτι και προηγήθηκε, μετά εμείς είχαμε ένα χαμένο πέναλτι. Δεν μένουμε σε αυτό, συνεχίζουμε. Τώρα θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, με το καλό αφού ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να δουλέψουμε. Όλα τα παιδιά είμαστε ικανοποιημένα, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας. Εύχομαι στον αντίπαλο καλή συνέχεια και καλή πορεία στο πρωτάθλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάθετε πρώτοι τα αθλητικά νέα στα Χανιά