Μυλωνάκης: "Τα Χανιά έχουν πολλές ομάδες"

Μυλωνάκης: "Τα Χανιά έχουν πολλές ομάδες"
Για την πορεία της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, το κλίμα που επικρατεί, αλλά και τους στόχους για τη νέα σεζόν στην Γ' Εθνική, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΤ FM 90.6 και στην ιστοσελίδα stoplekto.gr ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Χανίων, Γιάννης Μυλωνάκης...

«Η ομάδα μας είναι μικρή σε ηλικία, ιδρυθήκαμε μόλις το 2009 από εργαζόμενους σε μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τα ΙΝΚΑ. Έτσι ξεκινήσαμε... για να δώσουμε μία διέξοδο. Μέρα με τη μέρα βλέπαμε ότι δυνάμωνε και είχε απήχηση το εγχείρημά μας.

Είδαμε ότι μπορούσαμε και μέσα σε λίγα χρόνια πρωταγωνιστήσαμε στην α' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός το πρωτάθλημα, αλλά να επαναφέρουμε τη φιλοσοφία το παιχνίδι για το παιχνίδι, με τιμιότητα, αξιοπρέπεια και ήθος... έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.»

Για την Γ' Εθνική: «Έχουμε συνειδητοποιήσει που πάμε. Είμαστε ρομαντικοί στις προθέσεις μας, αλλά να είσαστε σίγουροι ότι εντός γηπέδου δε συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο πέρα από τη νίκη. Έχουμε φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και με τις κατάλληλες προσθήκες θα γίνουμε καλύτεροι, σε ένα πρωτάθλημα που έχει έξι ομάδες που έχουν περάσει από την Α' Εθνική.

Σεβόμαστε απόλυτα όλες τις ομάδες, αλλά αυτό που μας αναλογεί θα το διεκδικήσουμε. Όσο για την φιλοσοφία μας, θα το διαπιστώσετε όταν έρθετε στα Χανιά.

Οι φιλοξενούμενοι είναι καλεσμένοι μας... θέλουμε να αλλάξει επιτέλους κάτι στο ποδόσφαιρο. Οποιος έρθει σπίτι μας θα του φερθούμε σαν ένα φίλο από τα παλιά και θα τον φιλοξενήσουμε ακόμη και αν δεν τύχουμε ανάλογης συμπεριφοράς στο δικό του σπίτι.»

Για τους φιλάθλους στα Χανιά: «Τα Χανιά έχουν πολλές ομάδες, όμως το να μαζέψουμε στα μπαράζ περίπου 1.000 φίλους της ομάδας σε κάθε παιχνίδι είναι θετικό. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ο Πλατανιάς, ο ΑΟ Χανιά, ο Κισσαμικός... εμείς φιλάθλους δεν έχουμε, αλλά έχουμε πολλούς φίλους, οι οποίοι παιχνίδι με παιχνίδι αυξάνονται. Αισιοδοξώ ότι θα τους κερδίσουμε.»

Για τα ΙΝΚΑ και τον Απόστολο Αλεξάκη: «Έχοντας την ισχυρή χορηγία των σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ και του προέδρου μας κ. Απόστολου Αλεξάκη, έχουμε μία διοικητική σταθερότητα και νομίζω ότι θα αφήσουμε το στίγμα μας στην κατηγορία.»

Για το Βασίλη Γωνιωτάκη: «Ο Γωνιωτάκης είναι ένα μεγάλο παιδί. Έχει δουλέψει τόσο πολύ σαν επαγγελματίας, που παρ' ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, νομίζω ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη. Έχουμε στην ομάδα παιδιά με εμπειρία, αλλά ο Βασίλης είναι ο "αρχηγός".»

Το όνειρο και η ουτοπία: «Το όνειρό μας σαν ομάδα είναι να μπορούσαμε να είμαστε μία αμιγώς χανιώτικη ομάδα, με Χανιώτες ποδοσφαιριστές, με έδρα το Εθνικό Στάδιο. Αλλά είναι δυστυχώς μία ουτοπία.»

Για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς: «Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει μαζί με τον προπονητή μας Γιάννη Κατσούλη, έναν άνθρωπο που έχει κερδίσει τα παιδιά με την ηρεμία, την εμπιστοσύνη και τις γνώσεις του. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή, αλλά τουλάχιστον έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία με το φροντιστή μας, που ήταν το Α και το Ω της ομάδας μας.»

Τιμή για την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ: «Αποτελεί τιμή για μας ότι αυτά τα λίγα χρόνια ύπαρξής μας σαν ομάδα, δεν έχει έρθει ποδοσφαιριστής να μου πει ότι θέλει να φύγει. Αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Είμαστε πραγματικά σε δύσκολη θέση όταν πρέπει να πούμε σε κάποιον ότι δεν συνεχίζει μαζί μας.»

Για τον οικονομικό σχεδιασμό: «Με το να ανήκουμε στο χώρο του εμπορίου, είναι υπολογισμένα όλα. Η απόκλιση θα είναι μικρή στον προϋπολογισμό μας για την Γ' Εθνική.»

Ποδόσφαιρο και δουλειά: «Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας εργάζονται στα σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ. Και να σταματήσουν το ποδόσφαιρο, θα συνεχίσουν να εργάζονται.»

Για το γηπεδικό: «Δυστυχώς, το γήπεδο μας στους Αγίους Αποστόλους δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας. Πιθανότατα, θα είναι η έδρα μας το γήπεδο του Μινωταύρου στις Μουρνιές που δώσαμε τα μπαράζ. Υπάρχουν σχέδια και ελπίζω σε σύντομο χρόνο να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις για το δικό μας γήπεδο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου