Ίβιτς: "Ήταν μοιρασμένο παιχνίδι"

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, στην συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον Πλατανιά για την 30η αγωνιστική της Super League...

Για το παιχνίδι: «Το πλάνο και σε αυτό το παιχνίδι ήταν να νικήσουμε. Είχαμε στο μυαλό μας ότι το μέλλον είναι στα Play Off. Είτε με έναν, είτε με τρεις βαθμούς, πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Μπορώ να πω ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά είχε και ο Πλατανιάς δυο-τρεις φάσεις. Ήταν μοιρασμένο παιχνίδι και αν κάποιος ήταν λίγο μπροστά, αυτή ήταν η ομάδα μου.»

Για την εικόνα της ομάδας του: «Το πολύ σημαντικό για μένα, όπως είπα στην αρχή, είναι να μπαίνουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Όταν δεν κερδίζεις, είναι σημαντικό να μη χάσεις. Σε αρκετά προηγούμενα παιχνίδια, κρατάω το σωστό πλάνο, την πειθαρχία, ήμασταν οργανωμένοι και ο αντίπαλος μας δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες.»

Για την απόδοση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια: «Όσο πλησιάζει το τέλος και δοκιμάζεις για τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, προσέχεις και τους βαθμούς. Εμείς και με τον Πανιώνιο που χάσαμε δε μπορώ να πω ότι δεν ήμασταν καλοί.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια, στο προηγούμενο με τον Λεβαδειακό κερδίσαμε. Εννοείται ότι μπορεί να παίζει καλύτερα η ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα.»

Για τους τραυματίες: «Είχαμε αρκετούς παίκτες που ήταν από τραυματισμό, όπως ο Ροντρίγκες, ο Γλύκος ο Χατζηισαΐα. Ο Τσίμιροτ που γύρισε από τραυματισμό, ο Μακ που γύρισε στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτά μας καθυστερούν να κάνουμε κάποια δημιουργία στον αγωνιστικό χώρο.

Όταν οι παίκτες μπαίνουν μέσα και παίζουν μετά από πολύ καιρό, ίσως χρειάζονται και αυτοί κάποια παιχνίδια για να βρουν ρυθμό. Όλο αυτό το είχαμε στο κεφάλι, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να καλύψουμε κάποια κενά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτούς που έπαιξαν και μου έδειξαν ότι μπορούν να είναι άνετα στις βασικές μου επιλογές.»

Για την απώλεια βαθμού στα Play Off: «Η βαθμολογία με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι μπέρδεμα. Κανένας αυτή τη στιγμή δεν ξέρει αν κάποιες ομάδες έχουν βαθμούς, ποιος θα μπει σαν πέμπτος. Είναι λίγο περίεργα πράγματα, αλλά εντάξει τα έχουμε συνηθίσει αυτά…

Όποια ομάδα μπει σαν πέμπτη θα είναι καλή. Έχουν καλό υλικό και σίγουρα θα έχουμε έξι πολύ δυνατά παιχνίδια. Εξαρτάται και από το ξεκίνημα και από την κλήρωση των αγώνων, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι γυρνούν σιγά σιγά οι παίκτες. Έχουμε δύο εβδομάδες να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλό.»

Για το αν η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί έξι παιχνίδια μέσα σε δύο εβδομάδες: «Πιστεύω ότι μπορεί γιατί έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή μέσα και να καλύψουν αυτούς που δεν παίζουν. Το έχουν δείξει και είμαι αισιόδοξος.»

Δηλώσεις ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Πέλκας: «Ο δεύτερος μας στόχος φέτος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στα Play Off. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Πρέπει αυτό το μήνα να τα δώσουμε όλα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε το στόχο μας.

Τώρα ακολουθούν ουσιαστικά τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι έξι αγώνες, έξι τελικοί. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα παλέψουμε και θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε υγεία.

Ήταν περίεργη η φετινή χρονιά. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, ένας νέος προπονητής, δεν είχαμε σταθερότητα. Καταφέραμε να κερδίσουμε ομάδες όπως η Ντόρτμουντ και χάσαμε από θεωρητικά πιο αδύναμες.

Ελπίζω ότι δε θα μας επηρεάσει η κούραση. Έχουμε ένα μήνα με πολλά σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε υγιείς για να πετύχουμε το στόχο μας. Πρέπει να έχουμε πάθος, θέληση και να δίνουμε το 100%. Αν το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας.»

Νίκος Κοροβέσης: «Ξέραμε από την αρχή πως αν ρισκάραμε ίσως είχαμε πρόβλημα στα Play Off. Θέλαμε τουλάχιστον έναν βαθμό και είχαμε στο μυαλό μας ότι δεν πρέπει να χάσουμε. Σίγουρα το μηδέν στην άμυνα είναι σημαντικό αλλά πηγαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη.

Είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για εμάς, όλη τη χρονιά λέγαμε για τα Play Off και πρέπει να δείξουμε πλέον τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι δύσκολο, ξεκινάμε από το μηδέν, πάμε για τη νίκη στην πρεμιέρα και δεν έχουμε στο μυαλό μας τι κάναμε στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Να δείξουμε θέληση και πάθος πρώτα και μετά όλα τα άλλα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου