Πρωταθλητής master στην Αντοχή ο Λυμπέρης

Με ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία αλλά και ισχυρούς Νοτιάδες εξελίχτηκε ο αγώνας αντοχής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μάστερ που διοργανώθηκε από την Ε.Ο.Π σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου και την τέταρτη Εφορία Αρχαιοτήτων. 

Η διαδρομή των 117 χλμ με δύο γύρους και συνολικά 2200 υψομετρικά εξελίχθηκε γύρω από τα χωριά της Επιδαύρου με τερματισμό στην Αρχαία Επίδαυρο. 

Αρχικά στον πρώτο γύρο, το κυρίως γκρουπ έμεινε μαζί, στην αρχή του δεύτερου γύρου, ο Λουκάς Καταπόδης με μια επίθεση στην ανηφόρα που οδηγεί στον Πόρο αποσπάστηκε μαζί με ένα γκρουπ αναβατών διαλύοντας το πελοτον σε δύο κομμάτια. 

Τελικά, η τακτική του ΠΟΧ Τάλως και ο πολύ δυνατός Δημήτρης Λυμπέρης, κατάφεραν να κάμψουν τον πολυνίκη Λουκά Καταπόδη (ΑΟ Πήγασος) που κατέκτησε την 2η θέση Γενικής (και 1η θέση κατηγορίας Β) για λίγα εκατοστά στο τελικό σπριντ. 

Στην 3η θέση ο Παναγιώτης Ξουρής (ΑΟ Αίολος-2ος Κατηγορία Β). Ακολούθησαν οι Ιωάννης Βλάχος (Κορινθιακός -2ος κατηγορία Α) , Ιωσήφ Δαλέζιος (Διομήδης Άργους-1ος κατηγορία Γ). 

Λίγο πίσω του ένα γκρουπ αθλητών με πρώτο στη γραμμή τον Λιονάκη (Ποχ Τάλως-3ος κατηγορία Α) και πίσω του τον Λευτέρη Ματσούκα (ΝΠΟ Χαλκίδας -3ος κατηγορία Β). Ο Πρωταθλητής για το 2015, Δημήτρης Λυμπέρης, δήλωσε:

«Ο αγώνας αντοχής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μάστερ ήταν ενός πάρα πολύ σκληρός αγώνας που μπορούσε να τον κερδίσει μόνο ένας πολύ καλά προπονημένος και έμπειρος αθλητής, με 2200μ υψομετρικής ανόδου συνολικά και 117 κ απόσταση, σε συνδυασμό με τους πολύ δυνατούς αναβάτες της κατηγορίας Β και τους Χανιώτες συναθλητές μου τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα... με την τέλεια συνεργασία των συναθλητών μου από τον Τάλο και πάντα με την καθοδήγηση του προπονητή μας Παναγιώτη Μαρεντάκη κατάφεραν να με πάνε μέχρι το 80 κμ του αγώνα σε άριστη κατάσταση και από εκεί και πέρα ο αγώνας έγινε ανάμεσα σε μένα και το Λουκά Καταπόδη που ήταν ήδη αποσπασμένος... μετά από 30 κ καταδίωξη "σόλο" κατάφερα να να τον πιάσω στα τελευταία 10 περίπου και να συνεργαστούμε άψογα μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο όπου και συμφωνήσαμε να σπριντάρουμε και να κερδίσει ο καλύτερος! Στο τελικό σπριντ έστω και οριακά, κατάφερα να κερδίσω δίνοντας το 101% τον τελευταίων μου δυνάμεών !Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου τον "Τάλο" που δούλεψαν όλη για να πετύχουμε αυτή τη νίκη τον προπονητή μου Παναγιώτη Μαρεντάκη που με προετοίμασε άψογα ώστε να βγάλω το 1/3 του αγώνα σχεδόν μόνος και όλους όσους με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.»

Την απονομή ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Κώστας Γκάτζιος που δήλωσε ενθουσιασμένος από την συνεργασία του με την Ε.Ο.Π. και εμφάνισε την προθυμία του να βοηθήσει το μέγιστο ώστε και το 2016, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Δρόμου να γίνουν στο Δήμο Επιδαύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου