Η συνέντευξη τύπου στο Παγκρήτιο

Διαβάστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου του Κρητικού ντέρμπι (Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3) στο Παγκρήτιο στάδιο από τους δύο προπονητές:

Παύλος Δερμιτζάκης (τεχνικός Εργοτέλη): «Δεν μπορέσαμε να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλαμε. Θα έλεγα ότι γενικά η ομάδα δεν έδειξε την απαιτούμενη διάθεση, το πάθος που χρειάζεται σε αυτά τα παιχνίδια.

Είχαμε τακτικά προβλήματα, στο κομμάτι της ανάπτυξης γιατί δεν υπήρχε κίνηση αλλά και στο αμυντικό κομμάτι που δεν είχαμε ισορροπία στις γραμμές μας με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να πάρει μια δίκαιη νίκη κάνοντας ένα έξυπνο παιχνίδι.

Σίγουρα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα δύο γρήγορα γκολ που εμείς δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε πλην του διαστήματος από το 20' μέχρι το 45' στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι που μας προβληματίζει και όπως γνωρίζουν εκείνοι που ασχολούνται με το άθλημα, τις μεγάλες ομάδες και τους καλούς παίκτες δεν τους φτιάχνουν οι νίκες αλλά οι ήττες.

Αρκεί να δουλέψεις για να ανατρέψεις μια κατάσταση που σήμερα δεν φαίνεται καλή αλλά που στο μέλλον θα γίνει. Ξεκίνησαν στην ενδεκάδα τέσσερα νέα πρόσωπα και κλείσαμε το παιχνίδι με επτά. Αυτό έγινε γιατί αυτοί ήταν οι παίκτες που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Ο Μέγι ήταν τιμωρημένος, Φιντέλεφ και Γιοβάνοβιτς ήταν τραυματίες. Ο ένας έκανε τρεις προπονήσεις και ο άλλος δύο. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το παιχνίδι ήθελε παιδιά που ήταν ετοιμοπόλεμα.

Αυτό το δίδυμο χρησιμοποιήθηκε στο φιλικό με τον ΟΦΗ και στο οποίο έμεινα ευχαριστημένος. Αλλά τονίζω ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές. Όταν μια ομάδα δέχεται γκολ στο 5' και προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα, τότε επηρεάζεται.

Αλλά προσπαθείς να ανατρέψεις το αποτέλεσμα. Είπα στην αρχή, ποια ήταν τα τακτικά προβλήματα: Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία, δεν είχαμε κίνηση στην ζώνη με αποτέλεσμα να δώσουμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να πάρει την κατοχή της μπάλας.

Έχω πει ότι η ομάδα θα είναι καλά σε δύο - τρεις εβδομάδες γιατί κάποια παιδιά που ήρθαν τώρα δεν είναι ακόμα έτοιμα. Χρειάζονται χρόνο ώστε να έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο ενώ μέσα από μια ποσότητα παικτών πρέπει να επιλέξεις την ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει πανικό.

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και ακόμα περισσότερη αυτοκριτική ώστε να αλλάξουμε μια κατάσταση που δεν φαίνεται καλή σήμερα. Αρκεί να είσαι αισιόδοξος και να δουλεύεις. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτήν την εικόνα και το παιχνίδι που κάναμε σήμερα.

Θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που πήραμε σήμερα. Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν το θέλει κανένας.

Κλείνοντας να ευχηθώ καλή πορεία στον Πλατανιά γιατί ήταν μια ομάδα που παρόλο είχε μηδέν νίκες, μπόρεσαν και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη. Το δούλεψαν και το άξιζαν. Εύχομαι καλή πορεία και να πετύχει τον στόχο που έχει βάλει.»

Γιάννης Χριστόπουλος (τεχνικός Πλατανιά): Για τη νίκη επί του Εργοτέλη: «Πήραμε μια σπουδαία νίκη γιατί πάντα η πρώτη νίκη είναι γλυκιά, αλλά και γιατί κάναμε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους μ' εμάς.

Αυτή η νίκη ανήκει στους ποδοσφαιριστές μου γιατί έδωσαν όλη την ενέργεια και κατάφεραν με την καρδιά τους και την ποιότητά τους να κάνουν ένα σημαντικό διπλό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Νιώθω όμορφα που βρίσκομαι σε αυτήν την αίθουσα γιατί πριν από δύο χρόνια το πρώτο μου παιχνίδι ήταν με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πετύχαμε δύο γκολ στο ξεκίνημα των ημιχρόνων. Μας δόθηκε η δυνατότητα να καθαρίσουμε νωρίτερα το παιχνίδι. Τελικά σήμερα καταφέραμε να μετατρέψουμε την καλή μας εμφάνιση και σε νίκη. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, όπως και ο κάθε αντίπαλος.

Δεν νομίζω ότι ήταν ο σχηματισμός που μας οδήγησε στη νίκη, αλλά η εμφάνιση μας. Το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και όλα τα παιδιά έχουν δημιουργήσει μια οικογένεια. Εμείς έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας, το ποδόσφαιρο έτσι είναι.

Άλλοι είναι καλύτεροι από εμάς και εμείς είμαστε καλύτεροι σε άλλα. Εμείς δουλεύαμε σκληρά και ξέραμε ότι θα βγει στο γήπεδο η σκληρή δουλειά που κάνουμε. Κι εμείς βγάλαμε πολύ ενέργεια στο γήπεδο, οπότε ο Εργοτέλης δυσκολεύτηκε πολύ.

Βελτίωσε πολύ την εικόνα του σε σχέση με το φιλικό που δώσαμε στα Χανιά. Ο προηγούμενος προπονητής έκανε πολύ καλή δουλειά σε αντίθεση με τα αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση με τον Παύλο. Εμείς δεν αφήσαμε τον Εργοτέλη να μας απειλήσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου