Η Μπελιμπασάκη έτοιμη για την "μάχη" της Ζυρίχης

Την φετινή σεζόν περιόρισε τα ταξίδια. Η Αθήνα και ο Άγιος Κοσμάς έγιναν η μόνιμη βάση της και η Ιεράπετρα ένα... ευχάριστο διάλειμμα. Η Μαρία Μπελιμπασάκη σε λίγες μέρες θα ριχτεί στη μάχη της διάκρισης του 22ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ζυρίχης.

Στα 23 της χρόνια μετέχει στη δεύτερη διοργάνωση της καριέρα της και μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μια απλή συμμετοχή.

Η εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ταλίν έδειξε πως φέτος είναι έτοιμη να κατέβει το φράγμα των 23.00, που θα της ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για καλά πλασαρίσματα σε διοργανώσεις όπως αυτή της Ζυρίχης.

«Δεν με επηρεάζει η κατάσταση του καιρού. Ο,τι καιρικές συνθήκες κι αν έχει μπορώ να τρέξω. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Ταλίν πήγα γρήγορα, παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν χάλια», είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Γονιωτάκη και συμπλήρωσε:

«Είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είμαι πολύ αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα. Τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι στα κυβικά των Ελλήνων αθλητών, είναι στα μέτρα μας, κάτι που σημαίνει πως είναι ευκολότερο να διακριθείς. Ο αγώνας είναι πάντα αγώνας, δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει, όμως, εγώ είμαι καλά και πιστεύω πως στη Ζυρίχη θα είμαι στην καλύτερη κατάσταση.»

Η Μπελιμπασάκη επέλεξε τη φετινή χρονιά να μείνει στην Αθήνα, προκειμένου να γυμναστεί και να παρακολουθήσει τη σχολή της. «Σαφώς και ήταν καλύτερα γιατί γλίτωσα τις μετακινήσεις για να πάω στο στάδιο. Παράλληλα δεν ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς, που μου προκαλεί ο σκληρός ελαστικός τάπητας στο στάδιο της Ιεράπετρας. Νομίζω πως όλα αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την πορεία της σεζόν.»

Αναφορικά με τι μπορεί να περιμένει κανείς από την ομάδα 4Χ100 μ., είπε: «Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν τόσα κορίτσια που τρέχουν γρήγορα. Νομίζω πως αν μας βγουν οι αλλαγές και καταφέρουμε να σημειώσουμε μια επίδοση κάτω από τα 44.00, τότε θα προκριθούμε στον τελικό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία.»

Την ομάδα 4Χ100 μ. αποτελούν οι Μαρία Μπελιμπασάκη, Γωγώ Κοκλώνη, Ανδριάνα Φέρρα, Μαρία Γάτου και Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η Μπελιμπασάκη έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 23.12, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου