Χρυσό η Λεδάκη στους Μεσογειακούς

Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ξεκίνησαν τα αγωνίσματα του στίβου στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε χθες πέντε μετάλλια εκ των οποίων τα τρία ήταν χρυσά.

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο στάδιο προς τιμήν του Λυκούργου Τσάκωνα, του Κώστα Δουβαλίδη και της Στέλλας Λεδάκη. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Τσιάμης, ενώ τρίτος ήταν ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό.

Το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, κατέκτησε η Στέλλα Λεδάκη. Η αθλήτρια του "Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος" ξεπέρασε τα 4,50 μ. και ήταν νικήτρια στο επί κοντώ.

Η Χανιώτισσα ξεπέρασε δίχως απώλεια τα 4,10 μ., 4,20 μ., 4,30 μ., 4,40 μ. και 4,50 μ., ενώ στη συνέχεια και αφού είχε εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο, τοποθέτησε τον πήχη στα 4,61 μ., προκειμένου να πετύχει το υψηλό όριο για τη Μόσχα και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο και ισοφάρισε στον χθεσινό αγώνα.

Η Λεδάκη ισοφάρισε και το ρεκόρ αγώνων, το οποίο ανήκε στη Νικόλ Κυριακοπούλου, από το 2009 στην Πεσκάρα, όπου ήταν νικήτρια. Στον ίδιο αγώνα μετείχε και η Λορέλα Μάνου, που ήταν 4η με 4,30 μ. και αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,40 μέτρα. Δεύτερη με 4,40 μ. ήταν η Ναόρα Ναγκιρέ και Τρίτη η Γαλλίδα Μάριον Μπουισόν με το ίδιο ύψος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου