Σπουδαία κούρσα έγινε στα 100 μ. των ανδρών στο στάδιο Ελενας Βενιζέλου, στα Χανιά, στη διάρκεια των Βενιζελείων. Ο έμπειρος Μάκης Στεργιούλης, που από το χειμώνα αποφάσισε να επιστρέψει στους αγώνες ήταν νικητής με 10.37 επίδοση που είναι η κορυφαία στη χώρα.
Ο αθλητής του ΑΟ Μεγάρων επικράτησε πάνω στο νήμα του 23χρονoυ Παναγιώτη Ανδρεάδη, ο οποίος σημείωσε τον ίδιο χρόνο και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 10.52 από πέρυσι.
Ο αθλητής του Χαϊδαρίου, ξεκίνησε το στίβο το 2010, ωστόσο κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να δείξει τις δυνατότητες.
“Είμαι αρκετά σφιχτός ακόμη από την προπόνηση. Δεν περίμενα ότι θα τρέξω τόσο γρήγορα. Πιστεύω πως το επόμενο διάστημα θα είμαι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση”, είπε ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Γιώργο Νούτση και εξήγησε για το πως βρέθηκε στο στίβο:
“Μέχρι το 2010 έπαιζα πιάνο...Αποφάσισα να αρχίσω το τρέξιμο και εκεί με είδε ο προπονητής μου, ο οποίος με θυμόταν από όταν ήμουν μικρός και μετείχα σε σχολικούς αγώνες. Κάπως έτσι ξεκίνησα να κάνω συστηματικά”.
Μια επίδοση καλύτερη από το 10.37 θα μπορούσε να πετύχει ο Μάκης Στεργιούλης, αν δεν είχε ένα μικρό σφίξιμο στο πόδι. “Δεν ήταν πολύ καλή κούρσα για μένα. Την άφησα στα τελευταία μέτρια, γιατί ένιωσα ένα σφίξιμο και δε θέλησα να ρισκάρω.
Παρόλα αυτά ήταν μια καλή κουρσα, καθώς αρκετοί αθλητές έτρεξαν γρήγορα”, είπε ο Στεργιούλης, ο οποίος θα τρέξει απευθείας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.
Ο Κώστας Δουβαλίδης αφού έπιασε το όριο στα 110 μ. , για το Παγκόσμιο της Μόσχας, με 13.50 δοκίμασε τις δυνάμεις του και στα 100 μ. και τα πήγε περίφημα.
Ήταν τρίτος με 10.41 και έδειξε πως θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα 4Χ100 μέτρα. "Περίμενα κάτι καλύτερο στα εμπόδια. Ξεκίνησα με πολύ ταχύτητα την κούρσα και στο έκτο με έβδομο εμπόδια χρειάστηκε να μαζέψω πολύ.
Ήταν μέτρια κούρσα, απορώ πως βγήκε τόσο καλός χρόνος. Στο Γκέιτσχιντ και έπειτα στους Μεσογειακούς πιστεύω θα τρέξω ακόμη γρηγορότερα”, είπε ο Δουβαλίδης.
Την τέταρτη θέση στα 100 μ. κατέλαβε ο Μανώλης Κουτσουκλάκης, ενώ ακολούθησαν οι Καλαμάρας (10.58), Πατεράκης (10.59), Κουτσοθεοδώρου (10.60) και Μαυρίδης (10.99). Το ρυθμό του αρχίζει να βρίσκει ο Δημήτρης Διαμαντάρας, που ήταν νικητής στο μήκος με 7,97 μ. (2,5 μ./δ.).
Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη θα επιδιώξει μέσα από τους αγώνες να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 8,00 μέτρα.
“Δεν έκανα άλλο έγκυρο. Τα άκυρα ήταν μεγάλα. Είχε πέσει κι ο αέρας και οι συνθήκες ήταν καλύτερες. Αυτό που χρειάζομαι είναι να κάνω αγώνες. Γι' αυτό θα συνεχίσω στην Πάτρα κι από εκεί και έπειτα θα επιδιώξω να βρω και κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό”, είπε ο αθλητής.
Καλή παρουσία από τον Μιχάλη Μερτζανίδη, ο οποίος ακολούθησε με 7,88 μ. (+1,5 μ./δ.). Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων εξασφάλισε ο Νίκος Ξενικάκης, καθώς προσγειώθηκε στα 7,75 μ. (+1,3 μ./δ.).
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Ευαγγελία Γαλένη έδειξε σταθερότητα και έτσι λίγες μέρες από το 6,58 μ. της Θεσσαλονίκης “προσγειώθηκε” στα 6,54 μέτρα. Η αθλήτρια του Δημήτρη Τσιφτσόγλου θα έχει την ευκαιρία στους επόμενους αγώνες της να βελτιώσει το ρεκόρ της.
Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία είχε καλύτερη βολή στα 56,55 μέτρα.
Στα 400 μ. ο Πετρος Κυριακίδης μετά την Καλαμάτα επικράτησε του Δημήτρη Γράβαλου και στα Χανιά με 47.12 έναντι 47.39. Ο εμποδιστής Γιάννης Λουλάς ήταν τρίτος με 48.01, ενώ ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης τέταρτος με 48.25.
Σε καλές επιδόσεις επέστρεψε ο Παύλος Μπόφτσης, που με άλμα στα 16,10 μ. (1,5 μ./δ.) “έβγαλε' εισιτήριο για το Τάμπερε εκεί όπου θα γίνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Ο νεαρός άλτης βελτίωσε παράλληλα το ατομικό του ρεκόρ.
Νικητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τσιάμης με το πολύ καλό 16,95 μ., το οποίο όμως έγινε με τον αέρα να είναι θετικό πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ι αθλητής του Φρανσουά Ντοφέν έχασε την ευκαιρία να ξεμπερδέψει από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας.
Σε κάθε περίπτωση, στους επόμενους αγώνες του θα κυνηγήσει μια επίδοση πάνω από τα 16,85 μέτρα, που είναι το χαμηλό όριο για τη Μόσχα. Η Χριστόνα Χατζή ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 58.94, ενώ στα 800 μ., η νίκη πήγε στην Μαρία Κλάδου με 2.05.21.
Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Γρηγορία Κεραμιδά στα 200 μ. με 23.82 (0,0 μ./δ.), ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Μανώλης Πατεράκης τερμάτισε σε 21.53. Στα 400 μ. η Αγνή Δερβένη πέτυχε 53.54.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου