Ρέθυμνο: Από το F8 του 2005 στο F4 του '13

To «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου φιλοξενεί τα τελικά του Κυπέλλου ανδρών για δεύτερη φορά, καθώς στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια πόλη, είχε διεξαχθεί το final eight του 2005, με νικητή τον Ηρακλή!

Φέτος, ο «γηραιός» είναι ξανά εδώ, με τον τότε φιναλίστ Ολυμπιακό, ενώ στο final four πλέον, βρίσκονται ο πρωτάρης Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας Σύρου, περσινός οικοδεσπότης της τελικής φάσης.

Πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια, ο Ηρακλής, στον δρόμο για την κούπα, νίκησε στον προημιτελικό τον Πανελλήνιο με 3-0 σετ και στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό με 3-1. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ (3-1 σετ) και την ΕΑ Πατρών (3-0).

Στον τελικό που έγινε στις 3 Απριλίου, ο τραυματισμός του Κώστα Χριστοφιδέλη στο ξεκίνημα (9-11 το σκορ στο πρώτο σετ) άλλαξε τις ισορροπίες και ο Ηρακλής έφτασε σε άνετη και δίκαιη επικράτηση με 3-0, με MVP τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μάριο Γκιούρδα.

Από τις οκτώ ομάδες που είχαν συμμετάσχει τότε, στις τέσσερις που είναι από σήμερα στο Ρέθυμνο υπάρχει ένας προπονητής και μια δωδεκάδα παικτών.

Ο Κράβαρικ είναι πλέον τεχνικός, ενώ παίζουν ακόμα (οι περισ- σότεροι σε διαφορετικές ομάδες): Τσέργας, Πανταλέων, Λάππας, Σμαραγδής, Στεφάνου, Ανδρεάδης, Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Δη- μητρακόπουλος, Τερζής, Κατσανεβάκης, Βαρδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου