"Γήπεδο στην Χαλέπα τώρα!!!"

Η ανακοίνωση της ομάδας της Χαλέπας σχετικά με την πιθανότητα να αποκτήσει ο Αστέρας δικό του γήπεδο:

Μετά από αρκετά χρόνια φαίνεται ο Αστέρας Χαλέπας θα αποκτήσει τη δική του ποδοσφαιρική στέγη αλλά και η Χαλέπας τον δικό της αθλητικό χώρο. Είναι απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής μας και στην προσπάθεια αυτή έχουν συνταχθεί όλοι ι υγιώς σκεπτόμενοι παράγοντες.

Φαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων είναι διατεθειμένος να δώσει επιτέλους λύση σε ατή την παλαϊκή απαίτηση. Μετά από διαβουλεύσεις συζητήσεις, έρευνα και μελέτη εβδομάδων, θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα συνάντηση κατοίκων της Χαλέπας έχοντας ως επικεφαλής τον Α.Π.Σ. Αστέρα Χαλέπας, με τον Δήμαρχο Χανίων κο Σκουλάκη και τον Αντιδήμαρχο Χανίων κο Λειψάκη με θέμα το γήπεδο της Χαλέπας.

Από το Φθινόπωρο έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων του Αστέρα Χαλέπας και του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα με τον Αντιδήμαρχο κο Λειψάκη για την εύρεση και οριοθέτηση χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί το γήπεδο της Χαλέπας.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χαλέπας, μαζικοί φορείς, σύλλογοι γονέων σχολείων, το Κύτταρο Χαλέπας, πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες. Είναι η πρώτη φορά που Δημοτική αρχή της πόλης αναλαμβάνει τη δέσμευση να δοθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα των αθλητικών χώρων της Χαλέπας.

Όλοι περιμένουν αυτή την εβδομάδα να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα διαμόρφωσης του χώρου.Πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος και ο Δήμος Χανίων θα τιμήσουν τους κατοίκους της Χαλέπας και θα λύσουν το διαχρονικό πρόβλημα έλλειψης χώρου άθλησης για τα παιδιά μας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η θέση που εκφράζει ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΧ Γιώργος Βούρβαχης. Χρόνια στο μετερίζι του ποδοσφαίρου κάνοντας συνεχή προσπάθεια για την αναβάθμιση του από όποιο πόστο και αν υπηρέτησε τα κοινά γνωρίζει πολύ καλά της αθλητικές ανάγκες του Χανιώτικου και όχι μόνο ποδοσφαίρου.

Η Δήλωση του κου Βούρβαχη: «Η αναγκαιότητα εύρεσης αθλητικών χώρων και γηπέδων για την άθληση της νεολαίας των Χανίων είναι εκ των ουκ άνευ. Εμείς ως ΕΠΣΧ αλλά και ως ΕΠΟ στηρίζουμε και επικροτούμε προσπάθειες που συντελούν στην αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Χαλέπα όπως και άλλες περιοχές των Χανίων δικαιούνται να έχουν τον αθλητικό τους χώρο που θα αποτελεί πόλο άθλησης για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Ευχόμαστε σύντομα η Χαλέπα να αποκτήσει το δικό της γήπεδο και ο Αστέρας το ποδοσφαιρικό σπίτι που δικαιούται.»

Μήνυμα συμπαράστασης στη προσπάθεια του Αστέρα Χαλέπας έστειλε και η UNICEF μέσω του προέδρου της, κου Λάμπρου Κανελλόπουλου: «Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΛΕΠΑΣ αποτελεί έναν σταθερό και πολύτιμο συνεργάτη μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η συστηματική του παρουσία στα αθλητικά αλλά και στα ανθρωπιστικά δρώμενα στην Ελλάδα και στον κόσμο είναι πολύ σημαντική. Μέσα από τις δράσεις του προάγει την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και τις αξίες του αλτρουισμού, της κατανόησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των νέων ανθρώπων.

H UNICEF μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. προωθεί τις παραπάνω αξίες στους νέους αθλητές και μέσα από τη συμμετοχή των νέων και των παιδιών, συμβάλλει αποφασιστικά, στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τα παιδιά.

Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε την προσπάθεια του ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΛΕΠΑΣ για την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου και προτρέπουμε τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί στην ευόδωση των προσπαθειών των υπευθύνων του συλλόγου.

Σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί, τα παιδιά και οι νέοι μας χρειάζονται υποστήριξη, καλά παραδείγματα και παιδεία. Η δημιουργία ενός τέτοιου αθλητικού κέντρου θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Καλή επιτυχία.

Λάμπρος Κανελλόπουλος
Πρόεδρος-Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF»

ΜΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-Διευθυντής 11ου Δημοτικού, 11ου & 27ου Νηπιαγωγείου Χανίων
Νίκη Παντερμάκη Διευθύντρια 7ου Γυμνασίου
ΚΛΗΜΑΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ- Διευθύντρια 10ου Δημοτικού Χανίων:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Σχολείου είναι θετική σε κάθε πρόταση για εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων της περιοχής,προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου,αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η όμορφη και ιστορική περιοχή της Χαλέπας πάσχει στο κομμάτι αυτό και η μεν νεολαία ψάχνει απεγνωσμένα χώρους για άθληση, οι δε γονείς και κηδεμόνες χώρους για δραστηριότητες αναψυχής και συνύπαρξης.

Είναι κρίμα να υπάρχουν οι χώροι και να μένουν ανεκμετάλλευτο εδώ και χρόνια και τα παιδιά μας να αναζητούν άλλους διεξόδους, με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα.Ελπίζουμε ο "ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΛΕΠΑΣ"να θέσει το θεμέλιο λίθο αυτής της πρωτοβουλίας και εμείς θα σταθούμε δίπλα σας,συνοδοιπόροι και αρωγοί των προσπαθειών σας.»

ΣΑΛΕΒΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ-Πρόεδρος Δ.Σ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΧΑΛΕΠΑΣ: «Η δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Χαλέπα, ανοιχτού στη νεολαία και στην κοινωνία, είναι αίτημα δεκαετιών για την πολυπληθή συνοικία του Δήμου μας.

Το Κύτταρο Χαλέπας θα σταθεί δίπλα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την υλοποίηση του στόχου που σήμερα το αθλητικό σωματείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΛΕΠΑΣ προτάσσει. Ο σύλλογος μας έχει ήδη συστήσει ομάδα τεχνικών μελών μας και θα παρουσιάσει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση των ελεύθερων χώρων της συνοικίας, αξιοποιήσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς και παρεμβάσεις για οξυμένα κυκλοφοριακά ζητήματα.

Μακριά απο στείρες προτάσεις και αντιπαραθέσεις που πληγώνουν την κοινωνία πιστεύουμε ότι θα ακουστούμε και θα έχουμε σύντομα θετικές εξελίξεις, όσο μικρές και να είναι για τις παραπάνω επιδιώξεις μας.»

Χρήστος Σκαράκης Πρόεδρος Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΛΕΠΑΣ: «Στις 22 Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο του Αστέρα Χαλέπας έχει προγραμματίσει συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη και τον αντιδήμαρχο κ. Λιψάκη.

Το θέμα της συνάντησης θα είναι η κατασκευή αθλητικού χώρου στη συνοικία Χαλέπα και η χωροθέτηση του.

Ο Αστέρας Χαλέπας οραματίζεται τη δημιουργία ενός χώρου άθλησης που θα φιλοξενεί μαθητές των τεσσάρων Δημοτικών σχολείων της συνοικίας, των δύο Γυμνασίων, του Λυκείου, των φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ιστορική συνοικία είναι η μόνη που δεν διαθέτει ούτε έναν αθλητικό χώρο αν και οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται στους 10.000.»

Στέλιος Μπικουβαράκης Αντιπρόεδρος Α.Π.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΛΕΠΑΣ: «Η ποδοσφαιρική χρονιά, σε επίπεδο υποδομών ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία. Σε αυτό το ευγενές εγχείρημα συνέβαλαν ένα πλήθος αξιόλογων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται γονείς, παράγοντες, προπονητές και χορηγοί.

Την Δευτέρα 30/7/12 είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια συγκέντρωση στην αυλή του 9 δημοτικού μετά από πρόσκληση παραγόντων του Αστέρα Χαλέπας και του Κυττάρου Χαλέπας (παρατηρούμε εδώ το κοινό χαρακτηριστικό ΧΑΛΕΠΑΣ).

Βασικός σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η επαναδημιουργία του Αστέρα Χαλέπας σε επίπεδο υποδομών αλλά και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Χανίων. Τώρα οκτώ μήνες μετά μπορώ να πω ότι "αποστολή εξετελέσθη", διότι με μια τιτάνια προσπάθεια από ένα αξιόμαχο αλλά και αξιέπαινο σύνολο ανθρώπων οι οποίοι, μετά κόπων και βασάνων, αντίξοων συνθηκών και δια πυρός και σιδήρου έφεραν εις πέρας ένα διόλου ευκαταφρόνητο έργο.

Παράλληλα δε το δεύτερο σκέλος της προσπάθειας μας οδεύει αισίως με την πρώτη ομάδα να πρωταγωνιστεί. Σε αυτούς τους ανθρώπους (γονείς, παράγοντες, προπονητές χορηγούς και φυσικά παίκτες μικρούς και μεγάλους)θα ήθελα ΚΑΙ προσωπικά να απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Νέος άθλος είναι τώρα να ενωθούμε πάλι σαν μια γροθιά για να κερδίσουμε το στοίχημα της αθλητικής στέγασης της ομάδας ΜΑΣ σε χώρο μέσα στα όρια της μεγαλύτερης πληθυσμιακά συνοικίας του νέου Δήμου Χανίων.

Αναφορικά πρόκειται για προκαθορισμένο αθλητικό χώρο (όπως πολύ ευγενικά μας υπέδειξαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας Χανιών και μας υποσχέθηκε για την υλοποίηση του ο νυν Αντιδήμαρχος κ. Λειψάκης) χώρο τον οποίο προορίζει ο Δήμος μας για αυτό και μόνο τον σκοπό.

Τα πλεονεκτήματα υπέρ ενός τέτοιου αθλητικού χώρου είναι πολλαπλά συμπεριλαμβανομένου την άθληση των παιδιών μας αλλά και η αποστροφή της νεολαίας από μη παραγωγικές και γενικά επικίνδυνες δραστηριότητες οι οποίες είναι υποπροϊόντα της ύφεσης που μας έχει επιβληθεί.

Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε, μάλλον, να απαιτήσουμε το δικαίωμα στην άθληση και κατ’ επέκταση στη ΖΩΗ την ίδια, με την όποια εκδήλωση στήριξης και συμπαράστασης από όλους μας σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο (εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας καθώς επίσης και άλλες ομάδες ενεργών πολιτών της Χαλέπας.)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου