Τέλος το κλειστό Ακρωτηρίου;

Αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Δήμος Χανίων για το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, καθώς, αφ’ ενός δε μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν προκληθεί, αλλά και στα λειτουργικά έξοδα και αφ’ ετέρου δεν υπάρχει φως από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μιλώντας στον Χανιά ΣΠΟΡ FM 90.5 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης τόνισε πως οι ζημιές υπερβαίνουν τα δύο εκ. ευρώ, ποσό που δε μπορεί να διατεθεί από το Δήμο Χανίων, τη στιγμή μάλιστα που το κολυμβητήριο δεν του έχει παραχωρηθεί, αλλά και λόγω των μεγάλων περικοπών στις πιστώσεις από το κεντρικό κράτος.

«Ενδιαφερθήκαμε να το λειτουργήσουμε, αλλά με το μεγάλο πλιάτσικο που έγινε και την κάθοδο του κλιμακίου της ΓΓΑ, αντιλαμβάνεστε πως τα χρήματα που απαιτούνται δεν υπάρχουν. Απαιτούμε όμως μία απόφαση για να ξέρουμε τι θα γίνει με ένα έργο που στοίχισε 5 εκ. ευρώ.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ζητάμε να πάρουν θέση επιτέλους και οι βουλευτές ή αν έχουν πρόθεση για κάποιον ιδιώτη επενδυτή, ας μας το πουν. Ο Δήμος δε μπορεί να επωμιστεί όλο αυτό το δυσβάσταχτο κόστος», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης.

Εν τω μεταξύ, με παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παζινού Ακρωτηρίου, ανέφερε πως σε περίπτωση που ανακοινωθεί επίσημα από το Δήμο Χανίων η απόσυρση του ενδιαφέροντος για το κλειστό κολυμβητήριο ή η ΓΓΑ δεν πάρει μία συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα, τότε θα προχωρήσει, σε συνεννόηση και με άλλα σχολεία, σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται πως το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι είναι έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα των προολυμπιακών προπονητηρίων και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2003!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου