Με υποτροφία στην Αμερική δύο αθλήτριες της Κρήτης

Τον δρόμο προς την άλλη άκρη του Ατλαντικού, τον οποίο επέλεξαν στο παρελθόν αρκετοί αθλητές, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τέσσερις ταλαντούχες αθλήτριες. Δύο εξ' αυτών Κρητικοπούλες: η Φλορεντία Καλογεράκη του ΟΦΗ και η Μαρία Γραμματικάκη της ΓΕΗ. Αναλυτικότερα:

Οι Φλορεντία Καλογεράκη (Δισκοβολία - Σφαιροβολία), Μαρία Γραμματικάκη (σφυροβολία), Γεωργία Στεφανίδη (επί κοντώ) και Αγάπη Προσκυνητοπούλου (Σφυροβολία), αποδέχθηκαν την πρό-σκληση κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, προκειμένου να συνδυάσουν τον υψηλό αθλητισμό με την πανεπιστημιακή εκπαί- δευση.

Καλογεράκη και Γραμματικάκη θα αναχωρήσουν το επόμενο διάστημα για Νεμπράνσκα. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αξιο- ποιήσουν τις υποτροφίες τους, η Γεωργία Στεφανίδη και η Αγάπη Προσκυνητοπούλου, όπου θα μείνουν μία ακόμη σεζόν στην Ελλάδα και θα προσηλωθούν στους αγωνιστικούς στόχους του 2013.

Η λύση της Αμερικής είναι πλέον μονόδρομος για τους αθλητές δεδομένο του ότι στην Ελλάδα είναι δύσκολο (έως αδύνατο) να συνδυάσει κανείς τον πρωταθλητισμό με τις πανεπιστημιακές σπουδές.

Εδώ και πολλά χρόνια τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρουν κοντά τους ταλαντούχους αθλητές και η Κρήτη, κατά πως φαίνεται, διαθέτει αρκετό ταλέντο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου