ΝΟΧ: Κοινή προετοιμασία με ομάδα από το Ισραήλ

Μία ομάδα πόλο από το Ισραήλ, η Qiryat Tivon (Κιργιάτ Τιβόν), φιλοξενείται αυτές τις μέρες στα Χανιά, πραγματοποιώντας κοινή προετοιμασία με τον Ν.Ο. Χανίων.

Οι Ισραηλινοί βρίσκονται στα Χανιά με δύο τμήματά τους, το παιδικό και το εφηβικό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο συγκρότημα του Γιάννη Ζαγουράκη να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή προετοιμασία ενόψει της σαιζόν που ακολουθεί.

Όπως δηλώνει ο προπονητής του Ν.Ο.Χ.: "Σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή με τις συνθήκες που υπάρχουν από πέρσι και σχετίζονται με το κολυμβητήριο και το άγχος που έχουμε για τη σαιζόν που έρχεται.

Βλέπουμε ότι ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να φέρει πολλά και στην πόλη μας αλλά και στο Σωματείο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται μαζί μας δύο ομάδες από το Ισραήλ, το παιδικό και το εφηβικό τμήμα, οι οποίες είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Σίγουρα θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη χρονιά που έρχεται σε αυτές τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες".

Η απόφαση για την άφιξη στα Χανιά της ομάδας από το Ισραήλ που θα παραμείνει στην πόλη έως την ερχόμενη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ήταν καθαρά δική τους.

Όπως σημειώνει η έφορος υποδομών υδατοσφαίρισης αλλά και υπεύθυνη του προγράμματος πισίνας, Μαρία Φραγκονικολάκη, τα email που καταφθάνουν στον Ναυτικό Όμιλο είναι πολλά από ομάδες του εξωτερικού που εκφράζουν αυτή την επιθυμία.

"Αρχικά ήθελαν να έρθουν τον Αύγουστο αλλά τους είπαμε ότι εκείνη την περίοδο τα παιδιά μας είναι πολύ κουρασμένα και ήθελαν να κάνουν διακοπές κι έτσι αποφασίστηκε να έρθουν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Έτσι ήρθαν λοιπόν, έχοντας κι εμείς ξεκινήσει την προετοιμασία μας. Το θετικό είναι πως ο καιρός είναι καλός, διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να έρθουν στην ουσία, αφού δεν τους ενδιέφερε να κάνουμε αγώνες στην 25άρα πισίνα.

Δεν ξέραμε σε τι επίπεδο θα είναι αυτή η ομάδα αλλά αποδείχτηκε ότι είναι αρκετά καλό και στις δύο κατηγορίες. Βέβαια είμαστε σαφώς ανώτεροι απ’ αυτούς αλλά είναι ένα καλό τεστ για τα παιδιά", δηλώνει η κυρία Φραγκονικολάκη.

Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο κ. Ζαγουράκης τονίζει: "Είναι πολύ σημαντικό γιατί αξιοποιούμε αυτή τη στιγμή την 50άρα πισίνα, γνωρίζοντας ότι στην πορεία του χρόνου θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ίσως μόνο με την 25άρα όπως συνέβη και πέρσι.

Οπότε, προσπαθούμε να αξιοποιούμε αυτό τον καιρό τη μεγάλη πισίνα, να φέρνουμε ομάδες είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό για να προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται για τη νέα σαιζόν".

Όσον αφορά δε το στόχο: "Στόχος μας πλέον είναι “ένας”. Ο αθλητισμός. Στόχος είναι τα παιδιά να ασχολούνται με το άθλημα της υδατοσφαίρισης, να αποφορτίζονται από τις μαθητικές τους δραστηριότητες και να έρχονται στην πισίνα και να προπονούνται κάνοντας καλό στην υγεία τους αλλά και να διασκεδάζουν. Από εκεί και πέρα, όποιος δουλεύει, ανταμείβεται.

Αν δουλέψουν οι ομάδες, θα ανταμειφθούμε. Αν δεν έχουμε τις δυνατότητες ή τις συνθήκες, τις εγκαταστάσεις για να δουλέψουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα.

Αν πηγαίνουν όλα καλά όμως και με δεδομένο ότι ο Ν.Ο. Χανίων είναι ένα μεγάλο Σωματείο, θα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου