Υποψήφια για τους κορυφαίους Ιουλίου - Αυγούστου η Λεδάκη

Η καλοκαιρινή αγωνιστική περίοδος των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, εξαιρουμένου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στο Ελσίνκι 27/6 έως 1/7 και συμπεριλήφθηκε στην ψηφοφορία του Ιουνίου, περιελάμβανε ουσιαστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν που έγινε στη Βαρκελώνη 10-15 Ιουλίου, τους Βαλκανικούς Α/Γ 21-22/7, τον τελικό του ελληνικού Γκραν Πρι 25/7 και βέβαια την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 3-12 Αυγούστου.

Για το διάστημα αυτό, αναφέρονται παρακάτω οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν και είναι υποψήφιοι στην καθιερωμένη ψηφοφορία από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, www.segas.gr, όπου οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν ποιον-α θεωρούν κορυφαίο αθλητή και κορυφαία αθλήτρια για το διάστημα των δύο μηνών.

Ανάμεσα στους υποψήφιους και η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος με την θετικότατη (παρθενική) συμμετοχή στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Στην λίστα των υποψηφίων και τρεις αθλητές του Ρεθυμνιακού.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να ψηφίσετε στην αρχική σελίδα της Ομοσπονδίας, αριστερό μενού, ψηφοφορίες, ψηφίστε, επιλογή αθλητή-τριας.

Άνδρες
Όπως πάντα ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου). Αυτή τη φορά στο κορυφαίο γεγονός, Ολυμπιακοί Αγώνες, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, καθώς ο πήχης έπεσε ενώ αθλητής μας δεν πρόλαβε να κατέβει από το στρώμα στο 5,75 μ. και του στέρησε την ευκαιρία να συνεχίσει τον αγώνα του. Τελικά κατέκτησε την έβδομη θέση με 5.65.

Το πανελλήνιο ρεκόρ όμως που «κυνηγούσε» δεν του ξέφυγε και ήρθε λίγες μέρες αργότερα στο διεθνές μίτινγκ στο Λαντάου της Γερμανίας αρχικά. Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε τα 5,76 μ. ενώ λίγες ημέρες αργότερα το άφησε στην ιστορία αφού στις 23 Αυγούστου στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Λωζάνης πέτυχε 5.80μ!.

O Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων) πήρε την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στον ακοντισμό με 81,91 μ. με αγωνιστική σταθερότητα στις βολές του προκριματικού όσο και του τελικού. Στον τελευταίο του για φέτος αγώνα στο Ροβερέτο ήταν δεύτερος με 80μ.

Πλησίασε το όνειρο για συμμετοχή στον τελικό των 200μ, στου ολυμπιακούς του Λονδίνου, σε ένα αγώνισμα όπου Τζαμαϊκανοί και Αμερικάνοι κυριαρχούν. Ο Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού) κατάφερε τελικά να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του αγωνίσματος και να ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων με 20.52 ενώ κατέλαβε την 12η θέση.

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΕΑ Ρεθυμνιακού): Σε μια εβδομάδα αγωνίστηκε και στις δύο αποστάσεις (20 και 50χλμ βάδην) καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα 20χλμ πέτυχε επίδοση 1:21.12 τερματίζοντας στην 15η θέση ενώ στα 50χλμ με 3.49.56 πήρε την 25η θέση.

Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑ Ρεθυμνιακού): Για δεύτερη ολυμπιάδα (Λονδίνο) έφτασε ως τον ημιτελικό του αγωνίσματος όπου πέτυχε 13.77 ενώ στον προκριματικό έτρεξε την απόσταση σε 13.40.

Στον τελικό του Γκραν Πρι ση Θήβα την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Τσάκωνας (ΟΣΦΠ) στο μήκος κερδίζοντας με άλμα στα 8,25 μέτρα. Με την επίδοσή του αυτή έγινε ο 4ος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν (10-157) ο Νίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας) στο τριπλούν κατέκτησε την όγδοη θέση με άλμα 15,91 μ.

Στο ίδιο Πρωτάθλημα αγωνίστηκε στον τελικό του επί κοντώ ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος), ο οποίος πήρε την 11η θέση με 5,15 μέτρα.

Γυναίκες
Τόνια Στεργίου (Κούρος Πάτρας): Έμεινε εκτός τελικού στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου για μια θέση, πετυχαίνοντας όμως 1,93 μ., την καλύτερη επίδοσή της από το 2008.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Λονδίνο) άγγιξε το όνειρο συμμετοχής στον τελικό στο άλμα επί κοντώ η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη (Ελ Βενιζέλος). Ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ (4.50μ) και πήρε τελικά στην 13η θέση.

Ξεχώρισε με την καλύτερη επίδοση σε Ολυμπιακούς αγώνες σε αγώνισμα του επτάθλου (ακόντιο). Η Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας) συγκέντρωσε 5.947 βαθμούς στο έπταθλο αλλά αυτό που «έμεινε» ήταν η πολύ επίδοση στον ακοντισμό με βολή 59,96 μ.

Προκρίθηκε στον ημιτελικό και εκεί η Έλενα Φιλάνδρα (Πανελλήνιος) πάλεψε για την είσοδό της στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε αφού τερμάτισε σε 2.04.42 ενώ στον προκριματικό είχε πετύχει 2.02.29.

Στον τελικό του Γκραν Πρι ση Θήβα για μια φορά ακόμη πέτυχε ατομικό ρεκόρ στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ). Με βολή στα 57,10 μέτρα η πρωταθλήτριά μας βελτίωσε το προηγούμενο της με 56,82 μ., (21/7 Βαλκανικοί Εσκί Σεχίρ) και παρέμεινε η 8η καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Αν και κορασίδα κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας) πετυχαίνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 63,32 μ.

Το τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Γυναικών στη διάρκεια της σεζόν (προηγήθηκαν τα 5.000 μ. και τα 3.000 μ. στιπλ), πέτυχε η Αθηνά Κοΐνη (ΓΕΑ Τρικάλων) στα Τοφάλεια στις 7/7, η οποία σημείωσε στα 3.000 μ. χρόνο 9.15.89 και άφησε στην ιστορία το 9.33.04 της Παρασκευής Γρατσάνη από τις 3/8/2002. Η 20χρονη αθλήτρια έγινε έτσι η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών, στην κατηγορία των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου