Μπαξεβάνος: "Είχε περισσότερο πάθος ο ΑΟΧ"

Οι δηλώσεις του Μπαξεβάνου για την ισοπαλία του Κισσαμικού με τον ΑΟ Χανιά
Η τοποθέτηση του προπονητή του Κισσαμικού, Σπύρου Μπαξεβάνου, μετά την ισόπαλη αναμέτρηση του ΑΟ Χανιά:

«Να ευχαριστήσω και τον συνάδελφο και τον Στέλιο Τσουκάνη για τα συλλυπητήρια για την μητέρα μου. Ήταν πραγματικά ένα τοπικό ντέρμπι αυτό που είδαμε σήμερα. Νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν συναντήσαμε κάτι διαφορετικό. Ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στην δύναμη και στο γκολ.

Όντως είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, είχε και η ομάδα των Χανίων τις δικές της ευκαιρίες για να μπορέσει να πετύχει κάποιο τέρμα.

Νομίζω ότι αυτό που μας λείπει εμάς και μας το δείχνουν τα τελευταία παιχνίδια και με την καινούρια χρονιά ειδικά, και με τον Απόλλωνα και με την Καλλονή και με την Ελευσίνα στο προηγούμενο παιχνίδι και σήμερα, είναι το γκολ, γιατί δημιουργούμε καταστάσεις, όπως και σήμερα, πολλές φορές λίγο ανορθόδοξα, κάποιες φορές πιο ορθολογικά.

Καταστάσεις δημιουργούνται, ευκαιρίες έρχονται, αλλά δεν έρχεται το γκολ. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε εμείς ιδιαίτερη βαρύτητα αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην συνέχεια, γιατί κακά τα ψέματα αν δεν βάζεις γκολ δεν κερδίζεις το παιχνίδι.

Το σημαντικό είναι ότι από την στιγμή που δεν το κερδίζεις -όπως λένε συνήθως οι προπονητές- δεν το χάνεις το παιχνίδι, "κρατάς" το μηδέν πίσω. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα, στην επίτευξη ενός τέρματος. Γι' αυτό έρχεται και η καινούρια επιλογή, ένας ποδοσφαιριστής στην θέση αυτή.

Σήμερα δεν είχαμε και την επιλογή του Μίλιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν θα τον έχουμε και στα επόμενα δύο παιχνίδια. Από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, να βελτιωνόμαστε συνέχεια στο κομμάτι ειδικά του σκοραρίσματος.

Νομίζω όμως ότι άμα δημιουργούνται οι ευκαιρίες κάποια στιγμή θα έρθει και το γκολ. Μας αφήνει μία πίκρα το παιχνίδι, θέλαμε να πάρουμε την νίκη, δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και συνεχίζουμε. Νομίζω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με την Καλλιθέα.»

Για τον Στογιάνοφ και αν γίνει άλλη προσθήκη: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε χθες, έκανε ιατρικές εξετάσεις και τις επόμενες ημέρες περνάει εργομετρικά. Θα είναι μαζί μας. Ψάχνουμε μία έξτρα λύση μπροστά και μακάρι να είναι ο ποδοσφαιριστής που θα μπει άμεσα και θα μας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Από εκεί και πέρα μόνο αν γίνει κάτι συνταρακτικό ή της τελευταίας στιγμής, δηλαδή δεν ψάχνουμε για κάτι συγκεκριμένο.»

Για το αν είναι θέμα ψυχολογίας το γκολ: «Νομίζω ναι, γιατί και με τον Απόλλωνα ήμασταν καλοί και με την Καλλονή οι καταστάσεις που δημιουργήσαμε στην αντίπαλη εστία ήταν πάρα πολλές. Έχουμε ένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να δώσουμε όλοι και δουλειά παραπάνω και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον τομέα αυτόν, ότι πάω να τελειώσω μία φάση και να πάρω ένα παιχνίδι.»

Για το ότι φάνηκε να δείχνουν περισσότερο πάθος οι παίκτες του ΑΟΧ: «Νομίζω ότι αυτό ήταν το δυνατό σημείο των Χανίων. Η διαφορά σε αυτές τις δύο ομάδες σήμερα ήταν αυτή, ότι είχαν περισσότερο πάθος. Εμείς θέλαμε να έχουμε πιο πολύ καθαρό μυαλό, ειδικά στο οργανωτικό κομμάτι και αυτό μας βγήκε περίπου 15-20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, που μπορέσαμε και κυκλοφορήσαμε την μπάλα ορθολογικά, με υπομονή, να κάνουμε κάποιες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Καλό είναι το πάθος αλλά πολλές φορές θέλει να βάλεις και καθαρό μυαλό εκτός από το πάθος σου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάθετε πρώτοι τα αθλητικά νέα στα Χανιά