Κούγιας: Γιατί είναι στην superleague ο Πλατανιάς;

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ήταν καλεσμένος στην χθεσινοβραδινή εκπομπή "ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ" και μίλησε για όλους και για όλα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως συνηθίζει δεν απέφυγε τις αναφορές και στην ομάδα του Πλατανιά. Ας δούμε τα σχετικά αποσπάσματα των δηλώσεών του που αφορούν την Χανιώτικη ομάδα:

«Δεν σας κρύβω ότι την πρώτη φορά που λύγισα στη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο, ήταν μετά το παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά, με το υποκείμενο τον Αμπάρκιολη. Εκείνο το βράδυ συνέλαβα τον εαυτό μου να είναι έτοιμος να κάνει ακραία πράγματα.

Ταξιδεύοντας ξημερώματα, αφού είχα πάει στο σπίτι του Δούρου και μου αποκάλυψε πως ο άνθρωπος που είχε κανονίσει το ποιος θα διαιτητεύσει τον αγώνα ήταν ο Κουρίδης, είπα πως πρέπει να φύγω από το ποδόσφαιρο. Μετά με έπιασε το πείσμα μου, αυτό το Πετροπουλιώτικο.

Γιατί αν έχεις κάνει φτωχός, είναι αλλιώς. Και είπα δεν θα φύγω. Όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν μια δοκιμασία. Όπως στο παιχνίδι στον Πλατανιά, με διαιτητή τον Κάμπαξη, τον ανιψιό του Πριόνα, που είναι πρόεδρος στο σύνδεσμο διαιτητών Εύβοιας.

Δεν μας δώσανε πέναλτι έξι δευτερολέπτων, ανέβηκε ο Πλατανιάς και όχι η Παναχαϊκή στη Σούπερ Λίγκα. Τότε είπα δεν θα φύγω, και θα προσπαθήσω να αποκαλύψω αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το καλοκαίρι που έγιναν τα παιχνίδια της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά και την Καλλιθέα, είχα τη διαβεβαίωση από τον Πιλάβιο που ήταν ακόμα πρόεδρος, πως θα εξαφανιστούν αυτοί οι διαιτητές. Είχα δώσει στον κ. Λακαφώση και τον κ. Κορρέα τα δημοσιεύματα για τους αγώνες αυτούς.

Οι τρεις διαιτητές αυτοί, έγιναν διαιτητές Σούπερ Λίγκας. Ένιωσα έκπληκτος, καθώς ο κ. Σαρρής ήταν πρόεδρος στην ΚΕΔ, μαζί με τον Δούρο και τον Μπριάκο. Όταν είδα αυτούς τους διαιτητές στους πίνακες, ήταν μια γροθιά στο στομάχι για εμένα.

Θεωρούσα πως ήταν αυτονόητο πως θα διαγραφούν. Ο Κάμπαξης είχε κάνει το προκλητικό με το πέναλτι που κράτησε έξι δευτερόλεπτα και δεν δόθηκε. Υπήρχαν εκλογές, γίνονταν συμμαχίες, πίεζαν άλλες Ενώσεις.

Όποιος κινήθηκε ενάντια στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου, εξοντώθηκε. Η ΑΕΚ είναι στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ο Ηρακλής είναι εκεί που είναι.

Ο Άρης θα παίζει στη Γ' Εθνική του χρόνου, η Λάρισα να παίζει με τη δεξιά βουνοπλαγιά, τον Πανσερραϊκό εκεί που βρίσκεται, την Καλαμάτα εκεί που βρίσκεται και από σήμερα και την Παναχαϊκή και να είναι στη Σούπερ Λίγκα, ο Πλατανιάς, του Στέλιου, που ακούγεται στις κασέτες της ΕΥΠ.

Ο Στέλιος Βαρουξάκης, που ακούγεται στις συζητήσεις του Μπέου και του Τσακογιάννη. Να είναι στη Σούπερ Λίγκα η Καλλονή με τον καπετάνιο. Σε πέντε χρόνια ο Πλατανιάς στη Σούπερ Λίγκα;

Να έρχονται οι οπαδοί του Πλατανιά που πριν τέσσερα χρόνια έπαιζαν με τον Κισσαμικό ντέρμπι ζωής ή θανάτου και να φωνάζουν στον Άρη εκεί - εκεί στη Γ' Εθνική. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουνε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου