Pierrick Cros: "Ιδανικές οι συνθήκες στον Πλατανιά"

Pierrick Cros: "Ιδανικές οι συνθήκες στον Πλατανιά"
Ο Pierrick Cros ήταν ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε τον φετινό μεταγραφικό χορό για τον Πλατανιά. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας της προετοιμασίας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χανιώτικης ΠΑΕ για τις αρχικές του εντυπώσεις από την ομάδα, για τους στόχους του, αλλά και για τις νέες του εμπειρίες μακριά από την πατρίδα του...

Πιερίκ, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα; «Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον Πλατανιά είναι πολύ καλές. Έχω βρει ένα οργανωμένο club σε όλα τα επίπεδα, ενώ και οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές. Υπάρχει ένα πολύ όμορφο κλίμα στα αποδυτήρια. Όλες οι συνθήκες είναι ιδανικές για να δουλέψουν σωστά οι ποδοσφαιριστές.»

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει υπογράφοντας το συμβόλαιο του με τον Πλατανιά; «Έπειτα από την δεύτερη μου σεζόν στην Γαλλική Ligue 2, ήθελα να παίξω σε πιο μεγάλη κατηγορία και ο Πλατανιάς μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, ώστε να ανέβω επίπεδο. Η ομάδα έδειξε άμεσα ενδιαφέρον και οι διαπραγματεύσεις πήγαν πολύ καλά. Αποφάσισα να πω το "ναι" γιατί κατάλαβα ότι η ομάδα έχει -όπως και εγώ- φιλοδοξίες και αυτό μου άρεσε. Είναι μια πρόκληση για μένα. Άρχομαι σε ένα νέο πρωτάθλημα, όπου πολλές έδρες είναι ιδιαίτερα "θερμές", σε μία άλλη κουλτούρα, τελείως διαφορετική. Αυτό για μένα μοιάζει τέλειο.»

Έχεις καταφέρει να προσαρμοστεί στους ρυθμούς και στις απαιτήσεις των προπονήσεων; Είναι πιο δύσκολα ή πιο εύκολα από ότι τα περίμενες; «Οι προπονήσεις ξεκίνησαν με ήπιο ρυθμό, αλλά όσο περνούν οι μέρες οι ρυθμοί αυξάνονται. Δουλεύουμε επαγγελματικά σε όλους τους τομείς και όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι.»

Τι υπόσχεση δίνεις στον κόσμο της ομάδας για μια σεζόν που αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη; «Αυτό που μπορώ να πω στους φιλάθλους μας είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να έχουμε ακόμα καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά σε σχέση με πέρυσι και μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν είναι εύκολο γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Όμως και ο Πλατανιάς έχει ποιότητα και θέληση και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Πως κυλούν οι ώρες εκτός των γηπέδων, αυτές τις πρώτες μέρες στα Χανιά; «Μου αρέσουν πολύ τα Χανιά, καθώς είναι ένα από τα ομορφότερα τουριστικά μέρη του κόσμου. Η Κρήτη μοιάζει πολύ με την Κορσική, στην κουλτούρα των κατοίκων και την φιλοξενία τους. Ήδη δοκίμασα και τα πρώτα παραδοσιακά φαγητά, όπως το μπουρέκι και τον μουσακά. Στον ελεύθερο χρόνο, προσπαθώ να είμαι με τους νέους συμπαίκτες, ώστε να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Μέρα με την μέρα ανακαλύπτω την πόλη και την περιοχή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου