Τιμητική διάκριση για την ΠΑΕ Πλατανιάς

Η ΠΑΕ Πλατανιάς τιμήθηκε από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων
Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων τιμήθηκε, μεταξύ άλλων εθελοντών, φορέων και συλλόγων, από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης για την κοινωνική προσφορά της, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/02/17.

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού & Νέων Χανίων έχει τις ρίζες του στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με την ίδρυση του Εθνικού Ορφανοτροφείου Αρρένων Χανίων που σκοπό είχε την προστασία και φροντίδα ορφανών αγοριών θυμάτων πολέμου. Το 1974 μετονομάστηκε σε Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων.

Ακολούθησαν δύο συγχωνεύσεις το 1999 με το Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και το 2011 με το Θεραπευτήριο Χρο­νίων Παθήσεων Χανίων. Το Νοέμβριο του 2013 πήρε την σημερινή του ονομασία. Το κτήριο το οποίο στεγάζεται από το 1922 λειτουρ­γούσε ως Τουρκικό Μοναστήρι γνωστό ως Τεκές των Μελβεβήδων.

Μετά το 1922 με την ανταλλαγή των πληθυσμών το κτήριο το οποίο χρονολογείται από το 1840 λειτούργησε ως ορφανοτροφείο Χανίων. Στο κτήριο αυτό φιλοξενούνται σήμερα είκοσι δύο παιδιά και νέοι που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτο­βάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου