Μπαξεβάνος: "Η νίκη της Καλλιθέας είναι δίκαιη"

Οι δηλώσεις των προπονητών της Καλλιθέας και του Κισσαμικού
Το γκολ ήταν αυτό που έλειπε ξανά για τον Κισσαμικό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σπύρος Μπαξεβάνος, που χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την νίκη στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναιγιάλειο. Αναλυτικά όσα είπε για το παιχνίδι με την Καλλιθέα ο προπονητής του Κισσαμικού:

«Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι που κάθομαι δίπλα σε έναν ποδοσφαιράνθρωπο, τον Νίκο Κουρμπανά, στον οποίο έχω μεγάλη αδυναμία και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και συγχαρητήρια στην ομάδα του για την νίκη. Ξέραμε ότι θα έρθουμε να παίξουμε απέναντι σε μία ποιοτική και γρήγορη ομάδα, ειδικά από την μέση και μπροστά.

Ξέραμε ότι είχε αδυναμίες και κάποια προβλήματα στον αμυντικό τομέα. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαν οι αντίπαλοι τις ευκαιρίες τους, αλλά είχαμε κι εμείς πολύ σημαντικές ευκαιρίες, όπου θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, ενώ φαινόταν ότι ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε την μπάλα πιο πολλή ώρα στην κατοχή μας, μας περίμενε ο αντίπαλος και ουσιαστικά είχε μόνο μία ευκαιρία μέχρι να πετύχει το πρώτο τέρμα, από δύο προσωπικά λάθη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0.

Νομίζω ότι από εκεί και πέρα η νίκη της Καλλιθέας είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ότι μπορέσαμε να κάνουμε και να διεκδικήσουμε ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεν ήμασταν όσο απειλητικοί θα μπορούσαμε να είμαστε και μοιραία ήρθε η ήττα.

Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά την καινούρια χρονιά. Πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω, γιατί νομίζω ότι δεν μας αξίζει αυτή η πορεία που έχουμε μέσα στον Ιανουάριο. Είναι επιτακτική ανάγκη στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στο πρωτάθλημα, που είναι στην έδρα μας, να πάρουμε τη νίκη.

Πρέπει να δουλέψουμε, να βάλουμε τα κεφάλια κάτω, να βρούμε τις δυνάμεις, πρώτα απ’ όλα τις ψυχικές, γιατί νομίζω ότι εκεί πέρα υστερούμε, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε πρώτα απ’ όλα το εύκολο γκολ, που εμάς μας λείπει. Συγχαρητήρια στον Νίκο και την ομάδα του για τη νίκη.»

Για το τι φταίει και ο Κισσαμικός είτε χάνει, είτε δεν κερδίζει στις λεπτομέρειες, παρότι είναι ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια:

«Είναι η λεπτομέρεια εμάς που μας λείπει. Στατιστικά αν δούμε είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε 2 γκολ μετά το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Λαμία. Δεχόμαστε δύσκολα γκολ, αλλά ακόμα πιο δύσκολα για εμάς έρχεται το γκολ, ενώ φέτος, όπως δείξαμε και στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες.

Είναι θέμα τύχης, πίστης, αυτοπεποίθησης; Είναι κάτι που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, ώστε να μπορέσουμε να σηκώσουμε ανάστημα ώστε να πάρουμε την Κυριακή το επιθυμητό αποτέλεσμα στην έδρα μας στο πρωτάθλημα, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε και το παιχνίδι του Κυπέλλου, που για εμάς θα είναι μία έξτρα κούραση μέσα στην εβδομάδα.

Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ειδικά με κάποιους τραυματισμούς που είχαμε και δεν είχαμε στη διάθεσή μας και σήμερα κάποια παιδιά, που έμειναν στον πάγκο γιατί ήρθαν απλώς να συμπληρώσουμε 18άδα λόγω των τραυματισμών που είχαμε.»

Ο προπονητής της Καλλιθέας Νίκος Κουρμπανάς από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Να ευχαριστήσω τον Σπύρο Μπαξεβάνο για τα καλά του λόγια. Εγώ ότι ήταν να πω για τον Σπύρο το έχω πει μέσα στ’ αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτόν και για την ομάδα του. Δεν χρειάζεται και δεν μου αρέσουν στις συνεντεύξεις πολλά τέτοια.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν... ρώσικη ρουλέτα, χαθήκανε πάρα πολλές ευκαιρίες και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Εμείς ενδεχομένως να χάσαμε κάτι παραπάνω και πιο μπροστά από τον αντίπαλο.

Στο ημίχρονο το ζητούμενο για εμάς δεν ήταν οι ευκαιρίες που χάσαμε, έπρεπε να βρούμε το πρόβλημα και το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε την ομάδα να τη σφίξουμε γιατί ήμασταν πολύ ανοικτοί και ο αντίπαλος για εκτός έδρας παιχνίδι πήγε σε πολλές φάσεις.

Πράγμα που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν απειληθήκαμε σε καμία περίπτωση, εν αντιθέσει με εμάς που είχαμε μία ευκαιρία από το γύρισμα του Σταματάκου που δεν βρήκε την μπάλα ο Τσίπρας και την κλασσική ευκαιρία με τον Ουόρντεν. Πετύχαμε δύο πανέμορφα γκολ, προσωπικά γκολ των παικτών, αλλά πανέμορφα.

Και το γκολ του Ουόρντεν είναι γκολ κλάσης και πρέπει να το δούμε αυτό πώς θα το λειτουργήσουμε παίρνοντας πράγματα με τον παίκτη αυτό. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, η νίκη είναι σημαντική γιατί ντουμπλάραμε τις νίκες, πράγμα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα. Η ομάδα λιγάκι βελτιώθηκε και βαθμολογικά και βλέπουμε το επόμενο βήμα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, έχουμε βελτιωθεί σε κάποια κομμάτια, αλλά έχουμε δρόμο πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάθετε πρώτοι τα αθλητικά νέα στα Χανιά