Ο Αναστασάκης κάνει σχέδια για το 2016

Η φετινή είναι η τρίτη του σεζόν στην Αθήνα. Ήδη τα περσινά αποτελέσματα έδειξαν πως όχι μόνο έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της πρωτεύουσας, αλλά και στις ανάγκες της προπόνησης. Για τον Μιχάλη Αναστασάκη η φετινή χρονιά έχει πολλές προκλήσεις. 

Έχει παράλληλα και τις προδιαγραφές να ειναι επιτυχημένη. Προερχόμενος από μία εξαιρετική σεζόν και έχοντας πια... δέσει απόλυτα με τον προπονητή του Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, μπορεί να ελπίζει σε μια εξίσου καλή πορεία το 2016. 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος του 21χρονου αθλητή, ο οποίος χρειάζεται βολή στα 73,50 μ. για να κλείσει μια θέση για Άμστερνταμ. «Σίγουρα μια βολή σε αυτά τα μέτρα πιστεύω πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. 

Η προετοιμασία μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες. 

Πλέον με τον προπονητή μου στεκόμαστε πολύ στο κομμάτι της τεχνικής και σε άλλα σημεία που πρέπει να δουλέψουμε», είπε ο τέταρτος το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη σφυροβολία και συμπλήρωσε για τη σχέση του με τον προπονητή του:

«Έχουμε δέσει απόλυτα και πλέον ο ένας έχει μάθει καλά τον άλλο. Το σημαντικότερο για εμένα είναι η σχέση που έχει ο προπονητής μου με το αγώνισμα. Έχει ζήσει την κάθε στιγμή στη σφυροβολία και ξέρει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται. Ξέρει τι αισθάνεται ο αθλητής σε κάθε μέτρο.»

Για τον Αναστασάκη η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια εξαιρετική πρόκληση. «Σίγουρα είναι δύσκολο να πω πως θα πετύχω μια επίδοση στα 78,00 μ, που είναι το όριο. Ωστόσο θα κυνηγήσω όσο μπορώ να κάνω το καλύτερο δυνατό και αν εφικτό να διεκδικήσω την πρόκριση μου μέσα από την 32άδα.» 

Ο Αναστασάκης, ο οποίος παράλληλα με την προπόνηση σπουδάζει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών, το περασμένο καλοκαίρι έφτασε το ρεκόρ του στα 73,23 μ, ενώ κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Ταλίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου