Μπαξεβάνος: "Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία"

Οι δηλώσεις του προπονητή του Κισσαμικού, Σπύρου Μπαξεβάνου, στην συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ζάκυνθο:

«Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι που ήρθα εδώ και είδα γνώριμα πρόσωπα από την προηγούμενη παρουσία μου. Είναι ωραίο να έρχεσαι σε μία πόλη που έχεις δουλέψει και να βλέπεις πραγματικά φίλους να σε χαιρετάνε και να σε αγκαλιάζουν είναι και για εμένα μία ηθική αναγνώριση, πάνω απ’ όλα. 

Τους ευχαριστώ όλους, όλο τον κόσμο αυτόν. Να ευχαριστήσω και τον κόουτς για τα καλά λόγια που είπε για την ομάδα μου. 

Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα, που την παρακολουθήσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό Βόλου, που προερχόταν από νίκη, είχε αυτοπεποίθηση και τον κόσμο με το μέρος της. 

Όντως πραγματικά δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι. Θα διαφωνήσω σε κάποια σημεία με τον κόουτς, για τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα της Ζακύνθου. 

Οι ευκαιρίες νομίζω ήταν στο πρώτο ημίχρονο, πιο πολύ ήταν 2-3 ευκαιρίες που προήλθαν καθαρά από δική μας ασυνεννοησία ποδοσφαιριστών, οι οποίοι άφησαν την μπάλα να σκάσει στην πλάτη τους χωρίς να ξέρουν από πίσω τους τι γίνεται, από γεμίσματα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θέλω να πω ότι νομίζω ότι δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία η ομάδα της Ζακύνθου. 

Το μόνο που μας απειλούσε ήταν με τα πολύ ψηλά κορμιά που είχε, κέρδιζαν φάουλ μακριά και γέμιζαν την μπάλα στην περιοχή για να πηδήξουν ο Κρολ και ο Καραμαλίκης, που μπήκε κάποια στιγμή στο παιχνίδι, αυτό και τίποτα άλλο. 

Και νομίζω ότι καθαρή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μόνο εμείς, με την κεφαλιά του Γιαννίτση και τίποτα άλλο. Νομίζω ότι όντως έχει δίκιο ότι το δίκαιο αποτέλεσμα, αυτό το αποτέλεσμα που έπρεπε να έρθει στο παιχνίδι ήταν το "Χ". 

Με τις ευκαιρίες αναλογικά πρώτο και δεύτερο ημίχρονο, μόνο αν ήταν κάποια ομάδα πιο τυχερή θα μπορούσε ουσιαστικά να πετύχει γκολ. Θέλω να συγχαρώ πολύ τους ποδοσφαιριστές μου. Εμείς κάνουμε μία δύσκολη προσπάθεια. 

Η ομάδα μας ακόμα δεν έχει ρυθμό, την προηγούμενη αγωνιστική δεν παίξαμε, η ομάδα μας κάνει προπόνηση σε πλαστικό και φάνηκε η κούραση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου προσπαθήσαμε να κρατήσουμε περισσότερες παίκτες πίσω, γιατί δεν είναι εύκολο το να παίζεις στο πλαστικό και να έρχεσαι ξαφνικά με μία προπόνηση στο χόρτο να παίζεις ένα παιχνίδι σε ένα γήπεδο, που ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του χόρτου εδώ πέρα. Θέλω να τους συγχαρώ για την όλη τους προσπάθεια. 

Νομίζω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε δυνατότητες και ικανότητες και το δείξαμε και στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα, νομίζω ότι συνεχίζουμε αυτή την καλή παρουσία. 

Συνεχίζουμε, εμάς μοναδικός στόχος που υπάρχει είναι η παραμονή και τίποτα άλλο, αυτό βλέπουμε, γι’ αυτό δουλεύουμε, αυτό θέλουμε όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που δουλεύει εδώ πέρα στον Κισσαμικό και είναι στην διοίκηση.»

Για το αν ο Κισσαμικός και στο πρώτο παιχνίδι με τα Τρίκαλα όπου προηγήθηκε με 2-0 και στο ματς με την Ζάκυνθο όπου είχε τις ευκαιρίες για το γκολ μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό: 

«Στο πρώτο παιχνίδι για εμάς νομίζω ότι ήταν θέμα απειρίας και αυτοσυγκέντρωσης. Όταν προηγείσαι με 0-2 απαγορεύεται να μην πάρεις τη νίκη, ειδικά εκτός έδρας. Τώρα στο δεύτερο παιχνίδι αυτό που κοιτάξαμε εκ των προτέρων ήταν πρώτα απ’ όλα να καλύψουμε την εστία μας, να μη δεχθούμε γκολ. 

Ξέραμε ότι το κύριο παιχνίδι ήταν οι ψηλές μπαλιές στον Κρολ κι από εκεί και πέρα να κινηθεί γύρω του ο Κωστούλας, κι ότι δημιουργήσει από τα πλάγια ο Ζαϊρί με κάποιες προσωπικές ενέργειες, με τη μεγάλη ποιότητα που έχει και με τις στημένες φάσεις που χτυπάει καλά. 

Είπαμε ότι αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό να κυνηγήσουμε και κάτι μπροστά. Νομίζω ότι αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, ειδικά στη διπλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, εκεί θέλει περισσότερη αυτοπεποίθηση να βγω να τελειώσω το παιχνίδι. 

Ακόμα μπορώ να πω ότι ψαχνόμαστε στον αγωνιστικό χώρο, εγώ περιμένω ακόμα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, ειδικά στο επιθετικό παιχνίδι και στην ανάπτυξη της ομάδας.

Τώρα όμως βαδίζουμε εκεί που πρέπει να βαδίσει η ομάδα, σε σταθερά βήματα, στο να μη δεχθούμε γκολ κι από εκεί και πέρα ότι μπορέσουμε να πάρουμε εκεί μπροστά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου