Γραπτή δήλωση Μανιουδάκη για το κολυμβητήριο

Με γραπτή του δήλωση, ο επίτιμος πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, ζητά από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδριανό, να δώσει λύση στο πρόβλημα του κολυμβητηρίου και ν’ αποφευχθεί έτσι η παράσταση διαμαρτυρίας, με το κλείσιμο της εγκατάστασης, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, η δήλωση του Μανιουδάκη είναι η εξής:

«Θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας των γονέων, αθλητών και προπονητών για το επαπειλούμενο κλείσιμο του κολυμβητηρίου την ερχόμενη Δευτέρα λόγω ελλείψεως πετρελαίου.

Είναι ένα ξέσπασμα απογοήτευσης και αγανάκτησης κατά των υπευθύνων της αθλητικής ηγεσίας και του αρμοδίου της, ΕΑΚΧ, που δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ώστε να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού που έχουν προσυπογράψει κατά την δωρεάν παραχώρηση, προς χρήση, του κολυμβητηρίου από το Ν.Ο. Χανίων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όταν βλέπουν ότι παρά τις επίσημες, επανειλημμένες επισημάνσεις του ιστορικού ΝΟΧ (1933) προς την αθλητική ηγεσία, ο χανιώτικος ναυταθλητισμός οδηγείται προς αφανισμό.

Έχω διατελέσει επί 20 χρόνια πρόεδρος του ΝΟΧ και χειρίστηκα από τις πρώτες μέρες της θητείας μου την παραχώρηση του κολυμβητηρίου. Και τότε υπήρχαν ανάλογα προβλήματα.

Και τότε ο ΝΟΧ βρέθηκε στην ανάγκη να εξαγγείλει ανάλογη διαδήλωση διαμαρτυρίας η οποία όμως δεν έγινε, διότι, έστω και την τελευταία στιγμή, τα προβλήματα επελύοντο λόγω της σύμπνοιας και της συμπαράστασης διοικούσας, βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και αθλητικής ηγεσίας.

Αν δεχτούμε ως σωστές τις δηλώσεις του προέδρου της διοικούσας, κ. Χαζιράκη, ότι το ΕΑΚΧ έχει ζητήσει την απαιτουμένη επιχορήγηση από την ΓΓΑ αλλά αυτή δεν ανταποκρίνεται, τότε την ευθύνη μεταφέρει εμμέσως πλην σαφώς στον υφυπουργό Αθλητισμού.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ΕΑΚΧ ως όργανο της ΓΓΑ με τη διοικούσα επιτροπή την οποία επέλεξε ο υφυπουργός και της ανέθεσε την ευθύνη της λειτουργίας του κολυμβητηρίου έχει σοβαρό μέρος της ευθύνης.

Και τούτο διότι:

α. Θα έπρεπε ο πρόεδρός της, να εξασφαλίζει σύμπνοια και αγαστή συνεργασία των μελών της διοικούσας όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, τα συμβούλια διεξάγονται σε πνεύμα όχι απλώς οξυμένης αντιπαράθεσης, αλλά ενίοτε και χυδαιότητας.

β. Επίσης, ο πρόεδρος ασκεί κοινωνική πολιτική εις βάρος του ΝΟΧ αντίθετη με την ΓΓΑ αφού ζητά αυθαίρετα από τον ΝΟΧ να πληρώνει για να καλύπτει κενά του προϋπολογισμού του ΕΑΚΧ παρά τις επισημάνεις της ΓΓΑ που του λέει ότι δεν έχει τέτοιο δικαίωμα (παρόλα αυτά ο ΝΟΧ το κάνει και αν σήμερα, ημέρα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου λειτουργεί το κολυμβητήριο, οφείλεται στον ΝΟΧ και όχι στο ΕΑΚΧ με τα τελευταία χρήματα που πλήρωσε για πετρέλαιο).

γ. Ο αντιπρόεδρος κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης εμπνεόμενος από μία ανεξήγητη εμπάθεια βάλλει κατά του ΝΟΧ και προσπαθεί να καλλιεργεί κλίμα δυσμενές για τον Ομιλο αρθρογραφώντας και υπογράφοντας με τα αρχικά του ονόματός του.

δ. Η όλη αυτή κατάσταση εξανάγκασε την πρόεδρο του ΝΟΧ που είναι και γενική γραμματέας της διοικούσας, να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του υφυπουργού. Αυτά όλα τα γνωρίζει ο υφυπουργός αλλά δυστυχώς δεν παρεμβαίνει αποτελεσματικά.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν το ΕΑΚΧ υπό αυτές τις συνθήκες να λειτουργεί αποτελεσματικά; Φυσικά και οι τοπικές αρχές μας (αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές) έχουν και αυτές το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Τι θα είχατε να προτείνετε;

Απευθύνω έκκληση για την προσωπική και ουσιαστική παρέμβαση του υφυπουργού στον οποίο καταλήγει η ευθύνη να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του κολυμβητηρίου ώστε να αποφευχθεί και η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας η οποία θα έχει και δυσμενείς επιπτώσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου