Αυλαία στους 16ους "Κορίσσιους" αγώνες

Με την συμμετοχή 170 περίπου αθλητών από 18 Σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί "Κορίσσιοι" διασυλλογικοί αγώνες Κανόε Καγιάκ που θα διοργανωθούν για 16η συνεχόμενη χρονιά στην Λίμνη Κουρνά του Δήμου Αποκορώνου το σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου. 

Ο Ναυτικός Ομιλος έχοντας τη συμπαράσταση του Δήμου Αποκορώνου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ, αλλά και των χορηγών, επιδιώκει σε μια επιτυχημένη διοργάνωση αλλά και στην καλύτερη δυνατή φιλοξενία των αποστολών. 

Την Πέμπτη (30/10) παρατέθηκε στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου, συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα για τους αγώνες, εκφράζοντας ευχές για καλή επιτυχία.

«Από το 1999 ο Ναυτικός Ομιλος διοργανώνει με επιτυχία τους αγώνες στη λίμνη Κουρνά, μία λίμνη με απίστευτο φυσικό κάλος, θέλοντας όχι μόνο να αναδείξει το Κανόε Καγιάκ αλλά και τη μαγευτική περιοχή», ήταν η αρχική τοποθέτηση από την πρόεδρο του Ν.Ο.Χ. Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη, για να συνεχίσει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνονται και φέτος αυτοί οι αγώνες, με το στόχο μας να είναι να εξελιχτούν σε εξαιρετικοί τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά.»

Η κα Μυλωνάκη, απαντώντας σε ερώτηση για το πού αντλεί δύναμη ο Ναυτικός Ομιλος προκειμένου να διοργανώνει τους αγώνες Κανόε Καγιάκ σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα τα οποία παραμένουν, δυστυχώς, άλυτα στο κολυμβητήριο Χανίων, απάντησε: 

«Ο Ναυτικός Όμιλος ότι κάνει, έχει πάντοτε σαν αφετηρία τα παιδιά και τους αθλητές. Αυτή είναι η υπόστασή του εξάλλου και ο σκοπός του, το αθλητικό ιδεώδες, η εκμάθηση όλων των ναυταθλητικών σπορ στα παιδιά μας. 

Δεν έχουν σχέση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην πισίνα και τα οποία πραγματικά με το κεφάλι ψηλά προσπαθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Ελπίζουμε να υπάρξουν όμως εντός των ημερών ευήκοα ώτα και να μην έχουμε ακόμα περισσότερα προβλήματα.»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης ανάδειξης των αγώνων τα επόμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για μια παγκόσμια διάσταση.

«Ο Δήμος Αποκορώνου συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά και στους φετινούς αγώνες, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε γι’ άλλη μια φορά τις ιδιαίτερες ομορφιές του τόπου μας, παράλληλα όμως ν’ αναδείξουμε και την αποκορωνιώτικη φιλοξενία. 

Ευχόμαστε από καρδιάς οι αγώνες να έχουν επιτυχία, που θα την έχουν και δίνουμε τη δέσμευση ότι του χρόνου θ’ ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη όσον αφορά την ποιότητα των αγώνων προκειμένου ν’ αποκτήσουν ει δυνατόν παγκόσμια εμβέλεια. 

Μέσα απ’ αυτούς τους αγώνες έτσι, ο Αποκόρωνας θ’ αποκτήσει τη φήμη που του πρέπει και που του αξίζει», ήταν οι πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον κ. Κουκιανάκη.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ SUP (ΣΑΠ)

Στους φετινούς αγώνες θα υπάρξει επίδειξη του αγωνίσματος του SUP (σάπ), ένα νέο αγώνισμα το οποίο ο Ναυτικός Ομιλος εντάσσει πλέον στο πλαίσιο των αγωνιστικών του δράσεων.

Όπως δήλωσε ο προπονητής, Μανόλης Αγγελάκης: «Μετά το πέρας των αγώνων την Κυριακή (2/11) θα υπάρξει αγώνας επίδειξης ενός νέου αθλήματος, το οποίο εντάχθηκε κι επίσημα στην Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, του SUP (σαπ). 

Πρόκειται για αγώνισμα με σανίδα, όπου ο αθλητής είναι πάνω και κωπηλατεί όρθιος. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και η εξέλιξή του είναι ραγδαία. Αρχής γενομένης από τους αγώνες στον Κουρνά λοιπόν, θα το εντάξουμε ως Ομιλος στο δυναμικό μας.»

Ακόμα, όπως ανέφερε ο προπονητής του Τμήματος Κανόε Καγιάκ Μανόλης Αγγελάκης: «Στόχος είναι ν’ αναβαθμίσουμε τους αγώνες, καλώντας μάλιστα από τη νέα χρονιά όσους περισσότερους συλλόγους από το εξωτερικό έτσι ώστε ο θεσμός να γίνει ακόμα πιο ισχυρός. 

Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΝΕΚ LINES που αποτελεί τον επίσημο χορηγό του Τμήματος Κανόε Καγιάκ αλλά και γενικότερα του Ναυτικού Ομίλου. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τη συνδρομή της ΑΝΕΚ. 

Είμαστε το μοναδικό Σωματείο Κανόε Καγιάκ σε επίπεδο Κρήτης και πρέπει να πηγαίνουμε στους αγώνες που γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα, επομένως αν δεν είχαμε την ΑΝΕΚ, δεν θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα. 

Ευελπιστούμε και στο μέλλον να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Δήμαρχο Αποκορώνου, κύριο Κουκιανάκη, που χωρίς τη στήριξή του δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η διοργάνωση και τέλος τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων του Κανόε Καγιάκ που συμμετέχει στους αγώνες ως συνδιοργανωτής. 

Τους ευχαριστούμε για την προσπάθειά τους και μάλιστα από τη μέρα ίδρυσης του Συλλόγου έχουν κάνει πάρα πολλά για το Τμήμα παρέχοντας σημαντικές βοήθειες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στις επιτυχίες που έχουν έρθει.»

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Από μέρους της Περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Τάσος Κουρουπάκης, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον κόσμο που θα έρθει στα Χανιά και θα μας τιμήσει με την παρουσία του. 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και συγχαίρουμε τους συνδιοργανωτές που δέχτηκαν να κάνουμε αυτή την προσπάθεια από κοινού και οπωσδήποτε τους χορηγούς, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει κανένα πλέον αθλητικό γεγονός. 

Παρά τις λίγες πλέον δυνάμεις που διαθέτουμε, για μία ακόμα φορά είμαστε παρόντες ως Περιφέρεια στον συγκεκριμένο αγώνα και εύχομαι καλή επιτυχία.»

Επίσης, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη, τόνισε: 

«Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στηρίζει πάντα τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται στον τόπο μας, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία τόσο της μύησης όλων των πολιτών μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας στο Αθλητικό Πνεύμα, όσο και της ανάδειξης των Χανίων σε κορυφαίο αθλητικό προορισμό στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού που αποτελεί επίσης κύριο μέλημά μας. 

Καλωσορίζουμε στα Χανιά τους αθλητές που θα λάβουν μέρος και τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στον αγώνα τους.»

Η ΑΝΕΚ LINES

Η εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ LINES, υπεύθυνη του τμήματος χορηγιών της εταιρίας, κα Αννα Νικολακάκη, είπε: 

«Θεμελιώδης αρχής της λειτουργίας και της δραστηριότητας της ΑΝΕΚ LINES είναι η απλόχερη και καθοριστική αρωγή σε υγιείς ενασχολήσεις νέων ανθρώπων, παιδιών και εφήβων της Κρήτης, γεγονός άλλωστε το οποίο διέπει τους ισχυρούς δεσμούς της με τους τοπικούς φορείς του νησιού. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΑΝΕΚ LINES παραμένει επίσημος χορηγός του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. 

Η χορηγία περιλαμβάνει τόσο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Τμήματος όσο και τις πρωτοβουλίες διοργάνωσης αγώνων, όπως οι 16οι "Κορίσσιοι" που θα φιλοξενηθούν στη λίμνη Κουρνά. 

Ως χορηγός μεταφοράς, η ΑΝΕΚ για μία ακόμα φορά διευκολύνει την έλευση εκατοντάδων αθλητών και επισκεπτών στο νησί δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη λίμνη Κουρνά, έναν υπέροχο υδροβιότοπο και φυσικά να γνωρίσουν την περίφημη κρητική φιλοξενία. 

Η ΑΝΕΚ LINESυπήρξε πάντα υπερήφανη χορηγός του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τόσο για τις αμέτρητες αθλητικές πρωτιές του ανά το πανελλήνιο όσο και για την εν γένει πορεία του.»

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Σημειώνεται ότι οι 16οι "Κορίσσιοι" αγώνες θα ενισχύσουν το έργο για το "Χαμόγελο του Παιδιού", με την υπεύθυνη λειτουργίας του παραρτήματος Χανίων κα Μαρία Χελιουδάκη να δηλώνει τα εξής: 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, που σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας σκεφτήκατε κι έτσι θα είμαστε κι εμείς σ’ αυτούς τους αγώνες. Θα τοποθετήσουμε έναν κουμπαρά που ο καθένας θα μπορεί να βάλει ότι ποσό μπορεί από το υστέρημά του. 

Καλή επιτυχία στους αθλητές και στους αγώνες. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" ξεκινά στην Κρήτη κάνοντας αρχή στα Χανιά και στην πορεία θα υπάρξει και στο Ηράκλειο. Στην οδό Μαργουνίου 39 είναι το κέντρο άμεσης κοινωνικής επέμβασης Χανίων. 

Εκεί στηρίζουμε όλα τα παιδιά, όλα τα κρητικάκια. Ήδη έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα προβλήματα που είναι πάρα πολλά και αφορούν, για να μην αναφερθώ συγκεκριμένα, σε κακοποιήσεις, γενικώς. 

Δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι άλλο, αλλά για να δημιουργηθεί το "Χαμόγελο του Παιδιού" στα Χανιά και να ξεκινήσει στην Κρήτη, πάει να πει ότι υπάρχει πρόβλημα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου