Ολοκληρώθηκαν τα θερινά τμήματα σκακιού

H τελετή λήξης των θερινών μαθημάτων σκακιού, τα οποία πραγματοποιήθηκαν για 18η συνεχή χρονιά και στα οποία είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν τα παιδιά, που παρακολούθησαν τον κύκλο των μαθημάτων, διοργανώθηκε την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στο χώρο της Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, παρουσία παιδιών, γονέων και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

«Αθρόα ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή των παιδιών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και γενικότερα στις ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών, με τίτλο: "Ότι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο - Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!", μία συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, του Future Library και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το εν λόγω πρόγραμμα στόχο και σκοπό είχε όχι μόνο τη διάδοση της αναγνωσιμότητας, αλλά και την εποικοδομητική απασχόληση, το ομαδικό παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση, την επικοινωνία, την έκφραση και τη δημιουργία για χαρούμενα και υγιή παιδιά.

Ευχαριστίες στον Τσαρουχά Κώστα, στους εκπαιδευτές, Λιανοπούλου και Αγναντή και βέβαια στα παιδιά και τους γονείς τους. Ευχαριστούμε τον Σταθάκη Βασίλη, ιδιοκτήτη του "Καφέ-Κήπος", που για μια ακόμα χρονιά επιμελήθηκε μικρό μπουφέ και προσέφερε στα παιδιά αγαπημένες λιχουδιές!

Ευχαριστούμε τέλος, την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, Χουδαλάκη Βιβή.

Εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ο Κώστας Τσαρουχάς ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια στην επίτευξη του όλου εγχειρήματος τους υπευθύνους των Βιβλιοθηκών, την προϊσταμένη Χουδαλάκη και τους βιβλιοθηκονόμους Μαραβελάκη, Μαστορακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου