Μίνα Βαλυράκη: Μηχανοκίνητος αθλητισμός ως τέχνη

Αύριο (23/05), το National Art Museum of Sports (NAMOS) στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ θα εγκαινιάσει την έκθεση με θέμα "Speed and Motion: Racing to the Finish Line". Η έκθεση θα περιλαμβάνει πάνω από τριάντα πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και φωτογραφίες από πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες του αθλητισμού από όλο τον κόσμο.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα από αγώνες όλων των ειδών όπως αγώνες αυτοκινήτων, μηχανών, καγιάκ, ποδηλάτων, ιπποδρομίες, τρέξιμο, κολύμπι και τρίαθλο. Θα συμμετέχει η ελίτ Αμερικανών και διεθνών καλλιτεχνών, όπως οι Chris Bucher, Scott Fincher, Sayaka Ganz, Walter Knabe, Μίνα Βαλυράκη, Thomas Allen Pauly, και Clint Thayer. Η σύζυγος του Χανιώτη πολιτικού (και πρώην υπουργού) Σήφη Βαλυράκη θα συμμετάσχει με μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της που έχει ποτέ εκθέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Μίνα Βαλυράκη έχει εκθέσει έργα της που απεικονίζουν αγώνες της Formula 1 σε κορυφαία Μουσεία σε όλο τον κόσμο, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, στο Κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στο Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, στο Μουσείο της "Lamborghini Automobili" στην περιοχή Sant Agata στην Μπολόνια της Ιταλίας, στη συλλογή της UNESCO στο Παρίσι καθώς και στο Μουσείο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

1. Ferrari Double F1 – έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη που απεικονίζει δύο Ferrari να κάνουν το «ένα-δύο» σε αγώνα Fοrmula 1.

2. Blue RB - έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη που απεικονίζει μια Formula 1 Red Bull.

3. Red F1 Frontal Grande - έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη που απεικονίζει μια Ferrari.

4. F1 3 4 σε πράσινο φόντο - έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη που απεικονίζει μια Ferrari.

5. Έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη που απεικονίζει μια Ferrari.

6. F1 Yellow – Blue - έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

7. Moto Red Green – έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη που απεικονίζει σκηνή από το πρωτάθλημα Moto GP.

8. F1 Departure on Blue - έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη που απεικονίζει μια Formula 1 από πίσω.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στο ατελιέ της μπροστά από έργα της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου